“Dinamo se kažnjava zatvaranjem istočne tribine i plaćanjem 25 tisuća eura” otkrio je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić na izvanrednoj konferenciji za medije.

”Jutro nakon uzvratne utakmice 2. pretkola LP protiv Fole, u klubu su nas dočekala dva pisma iz Uefe. U jednom je stajalo kako se Dinamo pohvaljuje za besprijekornu organizaciju utakmice, a u drugom, da se Dinamo kažnjava zbog širenja rasne mržnje i homofobije. Predosjetio sam da bi to mogao biti kraj Dinama” rekao je Mamić, te obrazložio uzroke kazne. U svojem pismu UEFA je poručila da će u slijedećem slučaju širenja rasizma, homofobije i mržnje,slijedeća sankcija biti zatvaranje cijelog stadiona i 50 tisuća eura kazne, a treća izbacivanje iz Europe. ”To možemo zahvaliti šačici huligana koja to viče s tribina Dinamovog stadiona i koja ne reketari samo naš klub, nego i hrvatsku državu” poručio je Mamić, te potom ispričao nemio doživljaj u Luksemburgu.

[infopunkt 7004 2]

[infopunkt 7004 3]

”Dinamo je u Zagrebu prodavao vaučere za utakmicu Fola – Dinamo u Luksemburgu, ali navijači to nisu htjeli, nego je njih 300-tinjak došlo u Luksemburg kako bi prekinuli utakmicu. Nakon što smo bili u kontaktu s domaćinom, kao organizatorom i objasnili o čemu se radi, digla se cijela luksemburška policija, umjesto 30-ak policajaca i redara, koliko su domaćini namjeravali organizirati za osiguranje utakmice i tako spriječila da ti huligani uđu na stadion i uspiju u svom naumu” priča Mamić, kojemu je sugerirano da iz sigurnosnih razloga ne ode na utakmicu. Prema njegovoj prići, kasnije je na aerodromu bježao od drogiranog navijača. ”Sreća da me taj ćelavi i drogirani tip nije prepoznao, jer bi odmah obavijestio 100-tinjak drugih navijača koji su stajali malo dalje, a od kojih je barem 90 bilo drogiranih i koji bi me pregazili” tvrdi Dinamov izvršni predsjednik. Mamić je prozvao i resornog ministra Željka Jovanovića da od početka svog mandata potiče divlje ponašanje na tribinama, čak i da se tajno sastajao s navijačkim udrugama u svrhu izazivanja nereda.

[infopunkt 7004 9]

Infopunkt.Tv