Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar, Mladen Žunjić autor vrlo opsežnog i zanimljivog ciklusa ulja i akrila na platnu većeg i velikog formata, umjetnik izrazito sklon jakom, eksplozivnom koloru, nedavno je realizirao novi ciklus.

Riječ je ciklusu akrila na platnu, uobičajene veličine, 100 x 90cm, s dominantom, ljubičastom, plavo ljubičastom bojom, koja se ponešena energetskim silnicama rasprostire na svim slikama u različitim kovitlajima, ponekad s više jezgri promjena, iznad sivkasto bijele površine na kojoj se primjećuju stanoviti potezi, neznatni većinom. Tu su i raznolike tvorbe u temeljnoj boji a koje nastavaju ovaj neobični svijet.

Silna nazočnost energije, mnoštvo energetskih silnica što struji u svim pravcima, ključni element Žunjićevog slikarstva i ovdje je vidljiv, možda ne toliko izražen, no tu je i dalje noseći napetost kompozicije.

Istražujući širinu i dubinu svijeta određenog jednom, superiornom bojom, slikar realizira ciklus posvećen temi koja nas intrigira Postoji li paralelni svijet?.

Uzburkani i uzbudljivi motivi Žunjićevog slikarstva izmjenjuju svoje oblike ,od unutarnjih gibajućih krugova do linija koje se jednostavno žele izravnati, uspraviti i više se ne savijati.

Posebice je zanimljiv odabir boje, pomalo hladne i distancirajuće, boje s okusom leda u stvaranju novoga, nepredvidljivoga i nepoznatoga.

Miroslav Pelikan