ljubavna odiseja‘Ljubavna odiseja’, gorko-slatka dokumentarna komedija o 20 godina ljubavnih (ne)uspjeha redateljice Tatjane Božić početkom prosinca stiže u nezavisna kina u distribuciji Restart Labela.

Poput lika Billa Murraya u filmu ‘Slomljeno cvijeće’ Jima Jarmuscha, redateljica Tatjana Božić odlučila je posjetiti svoje bivše ljubavi. Naoružana kamerom i gomilom hrabrosti, Tatjana započinje svoju ljubavnu odiseju diljem Europe, od Moskve, Londona i Hamburga do Zagreba, u želji da otkrije zbog čega je svaka njezina dosadašnja veza propala. No, hoće li joj to pomoći da spasi vezu s najnovijim u nizu muškaraca svog života, Nizozemcem Rogierom?

Pavel je bio njezina prva ozbiljna ljubav. Ostavio ju je radi žene koja se također zove Tatjana. Tri tjedna kasnije upoznala je tajnovitog i produhovljenog glumca Alekseja. Ta je veza završila udarcem. Šarmantni Nijemac Frank uzeo je ecstasy, nakon čega mu se otvorio um pa za nju u njegovom svijetu više nije bilo mjesta, a engleski činovnik Jacob, koji se niti ne sjeća da ju je zaprosio, ostavio ju je jer se nije svidjela njegovoj majci. Zbog Zagrepčanina Vjerana zapostavila je uspješnu karijeru, a ta se veza počela gasiti onoga trenutka kad u njoj više nije bilo problema…

Film ‘Ljubavna odiseja’ imao je svjetsku premijeru na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu. Prikazan je i na ZagrebDoxu, na Sarajevo Film Festivalu, gdje je osvojio posebno priznanje, na Liburnia Film Festivalu u Ičićima, gdje je nagrađen za režiju i montažu te na festivalu LET’S CEE u Beču gdje je također osvojio posebno priznanje. Produkciju potpisuje tvrtka Witfilm (Nizozemska), a koproducenti su IKON (Nizozemska), Factum (Hrvatska) i Zelovic Productions (Nizozemska).

Film kreće u kinodistribuciju 4. prosinca u Zagrebu (Cineplexx i Dokukino KIC), Velikoj Gorici (POU Velika Gorica), Puli (Kino Valli), Rijeci (Art-kino Croatia), Splitu (Cineplexx) i Osijeku (Kino Urania),  a nakon toga i u nezavisnim kinima u ostalim hrvatskim gradovima – Čakovcu, Dubrovniku, Kutini, Pazinu, Sinju, Varaždinu, Vinkovcima, Vodicama i Zaboku.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here