Još dobrih vijesti stiže iz Turističke zajednice grada Zagreba. Nakon što smo danas već izvijestili o tome kako je grad Zagreb uvršten u uži izbor za titulu najbolje europske destinacije za 2015. godinu koji provodi portal “European best Destinations”, iz TZGZ-a javljaju kako je Kongresni ured Zagreba dobitnik nagrade “Ambasador hrvatskog kongresnog turizma”.

ZIN_0220

Kako ističu iz TZGZ-a, KU Zagreb nagrađen je u kategoriji institucije iz javnog sektora, a ponajviše radi zasluga za međunarodnu promociju Hrvatske kao “kongresno-insentiv destinacije” i to na međunarodnom i domaćem tržištu.

Rezultati su ponajprije vidljivi u činjenici da je Zagreb 2012. godine držao 134. poziciju po broju održanih skupova u jednoj godini, dok je godinu poslije skočio na 79. mjesto.

Ono što Zagreb, kao kongresno poželjnu destinaciju, odvaja od konkurencije jest u prvom redu vrlo dobra kongresna infrastruktura, visokoprofesionalni kadrovi, bogatstvo ponude u gradu te ljepota i atmosfera grada u kojem su najzanimljivije atrakcije dostupne pješice, a građane se smatra vrlo ljubaznim i susretljivim – tvrde iz TZGZ-a.

Autor: Marko Hodalj / Izvor: Turistička zajednica Grada Zagreba