Uoči utakmice protiv Splita, trener Dinama Krunoslav Jurčić najavio je kako neće biti mnogo promjena u sastavu, te mogući debi Rubena Lime.

”Iako smo mi veliki dio koncentracije posvetili Europi, moramo se itekako koncentrirati na domaće prvenstvo. Posebno kada dolazi Split koji ima velike ambicije” započeo je Jurčić, ”nisu krenuli u sezonu kako su željeli i pokušat će se čupati na nama, a mi moramo maksimalno ozbiljno ući u utakmicu”.

[infopunkt 7032 1]

U sastavu Dinama neće biti Arijana Ademija koji je dobio neugodan udarac protiv Sheriffa pa iako je pregled pokazao kako ništa nije puknulo nije spreman za utakmicu.

Trener je pohvalio trud novog golmana Sandomierskog na treninzima.

”Vidi se da je jako dobar vratar s odličnom tehnikom koja krasi brojne poljske golmane. Inače, u posljednje vrijeme su zaista stvorili nekoliko vrhunskih vratara, a Greg je u tom rangu” rekao je Jurčić, dodavši kako je novi igrač Ruben Lima također u kadru igrača za utakmicu protiv Splita.

Trener Splita Stanko Mršić prošle godine je s Osijekom ostao neporažen od Dinama, te čak jedini svladao prvake.

”Stanko sada ima ekipu koja je dosta snažna i mora pokazati ofenzivan nogomet što je znatno drugačije od momčadi koje je dosad imao gdje se branio i čekao priliku iz kontre. Split ima drugačije složenu ekipu. Naravno, jako ga cijenim kao trenera, a njegov staž dovoljni govori o kvaliteti” kaže o njemu Jurčić, koji očekuje da će se gosti unatoč kvaliteti ipak više orijentirati na obranu.

[infopunkt 7032 8]

Najavljen je i povratak Sammira s oporavka u Puli.

[infopunkt 7032 3]

”Drago nam je što se vraća s oporavka i od nedjelje počinje trenirati; prvo sam s loptom, a onda s ekipom ovisno o tome kako će se osjećati jer ključan je trenutak kada počne udarati loptu, tu znaju nastati problemi kod ove ozljede” objasnio je Jurčić, te nastavio o Sammirovom mogućem povratku na teren.

”Idealno bi bilo kada bi odigrao koju utakmicu prvenstva prije play-offa Lige prvaka, u koji čvrsto vjerujem, ali teško je to reći kada nije bio s nama nego na rehabilitaciji. On je igrač koji je definitivno “šlag na torti” našoj igri, njegov potez nosi dozu “majstorstva” i žao mi je što niste gledali naše pripremne utakmice na kojima je bio sjajan i odlično se nadopunjavao s Fernandesom, Soudanijem i Čopom” zaključuje Jurčić.

Infopunkt.tv