osiguranje, ilustracijaPrema posljednjim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje u prva tri mjeseca 2011. godine 86.265 građana Hrvatske imalo je policu osiguranja imovine svog kućanstva. Blizu 40 posto njih bilo je osigurano u Croatia osiguranju. Čak ako optimistično procijenimo da je riječ o kućanstvima od prosječno četiri člana, porazna je činjenica da je samo oko 8 posto građana Hrvatske ima osiguranu svoju imovinu…

Istodobno, neke statistike britanskih osiguravatelja pokazuju da oko 78 posto Britanaca osigurava svoj dom od raznih rizika i opasnosti koje mu prijete. Sve to pokazuje da moramo još poraditi na edukaciji i podizanju svijesti o osiguranju vlastite imovine.

Prema podacima Europske federacije osiguravatelja (CEA), prosječni Hrvat izdvajao je, ukupno za sve premije osiguranja 289 eura godišnje od čega se 213 ili preko 70 posto odnosi na neživotna osiguranja. No, samo oko 5 posto tog iznosa odlazi na osiguranje imovine.Ostatak članka pročitajte ovdje:
Koliko doista košta osiguranje vaše imovine?
Koje štete pokriva, trebate li ga?

Više i opasnostima za neosigurane, kako se formira cijena osiguranja imovine te što se sve pokriva polica i kako se pročitajte u nastavku redovne kolumne koju za Profitiraj.hr piše Drago Klobučar, direktor Sektora za osiguranje imovine u Croatia osiguranju.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here