Autor:
Hina /Online-Zagreb.hr

Sopnica-Jelkovec prije useljenja (Foto: Zagreb.hr)U zagrebačkom naselju Novi Jelkovec od ukupno 2713 ostalo je više od 600 neprodanih useljivih stanova, a kako bi potaknula prodaju tih stanova, Uprava Zagrebačkog holdinga svojim će zaposlenicima omogućiti zajam u visini 100 eura po četvornom metru kupljenog stana s rokom otplate do pet godina i kamatom od četiri posto godišnje, rekao je za Hinu glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro.

Uprava Zagrebačkog holdinga donijela je tu odluku, a da bi se počela primjenjivati treba je odobriti skupština tog trgovačkog društva, što se očekuje do kraja godine.

A kako bi i sve ostale građane potaknula na kupnju stanova u Novom Jelkovcu, Uprava Zagrebačkog holdinga diferencirala je cijenu stana, ovisno o položaju i veličini. S bankama se pregovara o povoljnijim uvjetima kreditiranja, uz određene pogodnosti korisnicima kredita, izjavio je Viro. Cijene dosad neprodanih variraju od položaja stana u naselju i veličine, od 1.149 eura/m2 do 1.295 eura/m2.

Ovisno o položaju stana u zgradi, cijena pojedinog stana se dodatno umanjuje za dva posto za stan na zadnjem katu te za četiri posto za stan u prizemlju, odnosno suterenu.

Uprava Zagrebačkog holdinga omogućila je i zakup garaža u zoni A tog naselja na dvije godine uz mogućnost da ako u tom roku zakupac kupi garažu, plaćena zakupnina se priznaje kao dio cijene garaže. Cijena zakupa garaže je 615 kuna mjesečno.