Foto: PRESSPlesni studio School of Street Styles – SOSS ove godine organizira drugi po redu Zagreb Throwdown. Od 29.11. do 1.12. Zagreb postaje regionalni centar uličnih plesnih stilova.

Na Throwdownu se okuplja preko 300 plesača iz cijele Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH, Italije, Austrije, Francuske, Švicarske i Belgije kako bi sudjelovali u koreografskom natjecanju, all style 3vs3 battlovima i radionicama.

Najveći plesni event ovog tipa na našim prostorima ugošćuje poznata svjetska imena plesne scene. Mufasa i njen crew Egotrip te Bust (Fush Wong crew) iz Francuske, Zach Swagga (Kobo Power) iz Belgije, te domaće snage Vedrana (Unit X ), Mirta (Pop&Roll), Roman (Abismo), Josipa (Hotitup) i Tuna (SOSS) čine ovogodišnji tim sudaca i voditelja radionica. Bogati vikend počinje warm up partyem u petak u Klubu, u subotu je koregrafsko natjecanje u 17h u Kulturnom Centru Pešćenica i kasnije od 22h all style battlovi u Buena Visti, a u nedjelju cijeli dan plesne radionice. Za natjecanje u koreografijama organizatori pripremaju bogatu nagradu, a za all style pobjednike betlova dodijelit će se ‘medalje’ u malo drugačijem obliku, koje priprema mlada dizajnerica pod imenom Bashy Fashy chainz.

Foto: PRESS

Program vodi pjevačica Yness, DJ Don Tom zadužen je za glazbu, a kao gost će nastupiti plesni klub Back To Swing Zagreb. Kreativna direktorica Suzana Čečura zadovoljna je odazivom plesača i publike te se nada da će Zagreb Throwdown nastaviti s rastom i svake godine privući sve više imena europske i svjetske plesne scene.

Karte za koreografski dio natjecanja, po cijeni od 35kn, mogu se nabaviti u plesnom studiu SOSS, Lošinjska 2, i Kulturnom Centru Pešćenica, Ivanićgradska 41a. Ulaz na battlove u Buena Visti je 10kn. Ako i padne snijeg, u Zagrebu će ta tri dana zasigurno biti rasplesano i vruće. Detaljnije informacije o cijelom eventu možete potražiti na facebook stranici.

andreja2