na konferenciji za novinare (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Od 1. lipnja bit će produljeno vrijeme korištenja parkirališta u svim zonama za jedan sat, a cijena sata parkiranja u prvoj zoni smanjit će se za 18 posto, pa će umjesto 12, sat parkiranja koštati 10 kuna; najavio je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zadovoljan dosadašnjim mjerama koje su rezultirale time da se u gradskom središtu sada može naći parkirno mjesto, a da se istovremeno mogu sniziti i cijene.

U drugoj i trećoj zoni parkiranja zasad se cijene nisu mijenjale, ali je gradonačelnik najavio novosti već za jesen.

Rezultat je to analiza i praćenja stanja, ali ponajprije uvažavanja primjedbi i želja građana, gradskih zastupnika i ljudi iz Zagrebparkinga, rekao je gradonačelnik zahvalivši svima koji su pridonijeli uvođenju reda u promet u parkiranju u svim zonama.

Rok zadržavanja produljit će se u svakoj zoni za jedan sat, uz sniženje cijene sata u prvoj zoni sa 12 na 10 kuna, dok drugoj i trećoj zoni ostaje pet, odnosno dvije kune po satu parkiranja, ali se u tim zonama skraćuje vrijeme naplate parkiranja za jedan sat, odnosno, od 7 do 20 sati, a ne do 21 sat kao dosad, rezimirao je gradonačelnik Bandić. Osim toga, podsjetio je da će se, kao i dosad, subotom parkiranje naplaćivati do 15 sati, dok nedjeljom i blagdanima neće biti naplate.

Gradonačelnik Bandić također je rekao da se, na zahtjev građana, parkiranje u novozagrebačkim naseljima Siget i Sopot te na južnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma prebacuje iz druge u treću zonu naplate (Froudeova, Prilaz Ivana Visina, Prilaz Vladislava Brajkovića, Resselova, Potočnjakova, Sortina, Trg senjskih uskoka i ulica Siget, te Avenija Dubrovnik – južna strana Zagrebačkog velesajma).

Na presici se čulo i to da radna grupa Odjela za promet radi i na novim mjerama kao što je npr. Park & ride, a gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će na lipanjskoj sjednici gradski zastupnici prihvatiti njegov prijedlog također utemeljen na željama građana, a to je da im se omogući kupovina parkirnih karata po tržišnim cijenama. Gradonačelnik za prvu zonu predlaže osam tisuća kuna, za drugu pet, a za treću tri tisuće kuna. S tim, da, kako je rekao, prijedlog nije sveto pismo. (www.zagreb.hr /Infopunkt.tv /Online-Zagreb.hr)

Bandić: Slušajući građane…

[infopunkt 3041&video=02 nolink]

…nema ništa džabe ali pravila su se promijenila

[infopunkt 3041&video=03 nolink]

…novosti od 1. lipnja

[infopunkt 3041&video=04 nolink]

…parkirne karte po tržišnoj cijeni

[infopunkt 3041&video=05 nolink]

Bezer o novim garažama i 20.000 manje
registriranih vozila

[infopunkt 3041&video=06 nolink]

Bandić: Zagrebparking će dobiti više

[infopunkt 3041&video=07 nolink]