BORNA - foto - PR

Ova je glazbena poslastica je i svojevrsna ‘generalna proba’ pred veliki nastup koji će Borna Šercar’s Jazziana Croatica 28. studenoga održati u Parizu na prestižnom festivalu Jazzycolors.

Ujedno će to biti i otvorenje izložbe slikarskih radova Borne Šercara, a za jedinstveni ‘tri u jedan’ umjetnički doživljaj  zaduženi su pak recitali iz njegove zbirke pjesama u izvođenju poznatih hrvatskih glumaca.

Ljubitelji vrhunskog jazza slijedećeg petka (21. studenog) u rokovnike trebaju zabilježiti pravu poslasticu iz ‘domaće radinosti’:  Borna Šercar’s Jazziana Croatica u art caffeu Potepuh na zagrebačkom Dolcu/Opatovini održat će promociju novog CD-a!

Big band i prestižna lista gostiju

Poznati kvartet virtuoza (Borna Šercar, Vojkan Jocić, Zvjezdan Ružić i Tihomir Hojsak) prigodom snimanja ovog, trećeg po redu CD-a bio je proširen u big band, a u realizaciju su bili uključeni najbolji jazz svirači i aranžeri mlađeg naraštaja hrvatskih glazbenika – među ostalim Luka Žužić, Andreas Marinello, Antonio Geček, Zvonimir Bajević, Miron Hauser, Marin Ferketin, Zvonimir Šestak, Robert Vrbančić, Mario Bočić… Ružić i Hojsak su se također okušali kao aranžeri, a kao gosti/solisti tu su Hrvoje Rupčić, Elvis Penava i Branko Sterpin. Poseban pak gost na novom nosaču zvuka Jazziane je slavni saksofonist Ernie Watts. Ne treba sumnjati da će i novi CD, kao i prethodna dva, biti ovjenčan brojnim nagradama i priznanjima (među kojima su i dva Porina).

Generalna proba pred nastup u Parizu

TribinaOpatija_BornaSecar_08112013_fotoAnastazijaVrzina-1610Ova je glazbena poslastica je i svojevrsna ‘generalna proba’ pred veliki nastup koji će Borna Šercar’s Jazziana Croatica 28. studenoga održati u Parizu na prestižnom festivalu Jazzycolors.

Pariški nastup novi je biser u niski uspješnih inozemnih nastupa Jazziane, kao što su, primjerice, Porgy&Bess u Beču, Bartok hall u Budimpešti, Teatro Verdi u Trstu, ili pak nastup u Los Angelesu na UCLA gdje su održali i master class u sklopu Monk Institutea.

Autor većine skladbi ponovno je  frontman sastava, bubnjar Borna Šercar. Za one kojima je Jazziana Croatica novo ime, treba spomenuti da, iako je okosnica njihove glazbe jazz, ovi vrhunski glazbenici sjajno kombiniraju i elemente rocka, funka i etna, te koriste brojne dobro znane melodije iz fundusa domaće i regionalne tradicijske glazbe.

Izložba Borninih slika i poezija

No osim glazbenog užitka posjetitelji Potepuha će moći uživati i u slikarstvu i poeziji; naime, Borna Šercar je (kao i njegov prerano preminuli otac, jedan od najznačajnijih suvremenih hrvatskih slikara i grafičara Hrvoje Šercar ) i slikar, ali i pjesnik. Tako će ovaj autorski event ujedno biti i otvorenje njegove izložbe u prostoru Potepuha, a za jedinstveni ‘tri u jedan’ umjetnički doživljaj  zaduženi su pak recitali iz njegove zbirke pjesama u izvođenju poznatih hrvatskih glumaca. Sa sobom ponesite svoje ‘smart’ telefone, jer vas kroz event vodi besplatni audio-vizualni vodič Smart Guide. Ulaz je slobodan, pa dođite i prije 20 sati da ulovite slobodno mjesto!