Istituto Italiano di Cultura Zagabria – Talijanski institut za kulturu i Jazz u Močvari nastavljaju suradnju te u Močvaru dovode sjajnog jazz pijanistu Antonija Flintu i njegov kvartet.

Antonio Flinta pijanist je i kompozitor rođen u Čileu, a kao dijete živio je i u Peruu, Španjolskoj i Italiji gdje se kasnije i trajno nastanio. Koliki je talent pokazalo se još u ranoj životnoj fazi kada je za demo verzije snimki pjesama “All Blues” “My Funny Valentine” dobio stipendiju prestižnog Berklee College of Music u Bostonu.
Nakon školovanja u Rimu pokrenuo je trio s kojim je početkom 21. stoljeća objavio tri albuma. Godine 2008. trio postaje kvartet, a iako se članstvo sastava mijenja tijekom godina, Antonio Flinta Quartet proteklih su godina objavili još četiri zajednička albuma od kojih je posljednji “Cyles And Rhythmes” iz 2019. godine.

Ono što je važno naglasiti za Flintu i njegove sastave jest činjenica da je on od početka svoje karijere inzistirao za sviranjem svojih, originalnih skladbi pa ćete u njihovim nastupima jako rijetko čuti jazz standarde koje smo navikli slušati na mnogim jazz koncertima. Flinta spaja klasični pristup jazz muzici s modernijim elementima i načinom sviranja te se svakako može reći da ima jedinstven, unikatan zvuk koji ga je učinio jednim od traženijih jazz glazbenika u Italiji.

https://www.youtube.com/watch?v=MZXcbS-weGY

Antonio Flinta sa svojim je sastavima, bilo triom, bilo kvartetom, svirao diljem Europe i svijeta, a sada po prvi put dolazi u Močvaru koja nastavlja s ugošćavanjem prestižnih jazz sastava. Flinta u Zagreb dolazi uz Luciana Orologija (saksofon), Roberta Buccija (kontrabas) i Claudija Gioanninija (bubnjevi), a bit će zanimljivo čuti presjek njegove bogate glazbene karijere.

“Flinta is certainly one of those rare performers who are able to balance musical skills with heartfelt performances, going for a modern jazz twist that has a wide variety of new ideas.” JazzCorner.com

“A wonderful balance between technical proficiency, knowledge of jazz history and contemporary creativity.” Animajazz