gradonačelnik Milan Bandić (foto: Siniša Kosić /Medijska mreža)U povodu napada na navijače NK Paok, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je gradonačelniku Soluna Vassilisu Papageorgopoulosu, pismo isprike sljedećeg sadržaja:

Poštovani gospodine gradonačelniče,
cijenjeni kolega,

molim Vas da primite moju ispriku zbog divljačkog i neshvatljivog ekscesa šačice huligana, koji su u našem gradu napali goste iz Soluna, vaše sugrađane.

Pišem Vam u ime svih građana Zagreba i svoje osobno, dijeleći mišljenje cjelokupne hrvatske javnosti.

Neugodno nam je zbog divljaštva i ekscesa koji baca sjenu na sportski događaj koji  zaslužuje športsko i prijateljsko ozračje, jer Zagreb i Zagrepčani svoje goste dočekuju  s osmjehom, gostoprimstvom i simpatijama.

Znam da huliganstvo i divljaštvo nema ni svoj klub, ni svoj grad, ni svoju naciju, ni svoju državu, ono se samo skriva iza ovih pojmova – ali svejedno, osjećamo se krivi zbog sramote koju su nam nanijeli, žalosni zbog Vaših sugrađana koji su morali trpjeti njihovo kriminalno ponašanje, a kojima, i na ovaj način, izražavam duboku i iskrenu solidarnost.

Od policije sam zatražio da poduzme sve potrebne korake kako se slično divljaštvo ne bi nikada i nigdje opet dogodilo te da huligani završe tamo gdje im je i mjesto.

Poštovani gospodine gradonačelniče, još jednom molim Vas i sve građane grada Soluna da primite moje iskrene isprike, a s uvjerenjem da ovaj ružni događaj neće utjecati na dobre odnose i suradnju naših gradova, već suprotno, neka bude poticaj da naše kontakte  i suradnju ojačamo, unaprijedimo i razvijamo.

FOTO: Napadnut i zapaljen autobus s VIP gostima PAOK-a