I ove godine INmusic festival u suradnji s Ožujskim pivom organizira natječaj “Zasviraj sa Žujom” čiji pobjednik dobiva jedinstvenu priliku zasvirati na jednoj od pozornica najvećega hrvatskog open-air festivala.

Pobjednik natječaja naći će se rame uz rame na popisu velikih svjetskih izvođača koji će nastupiti na jubilarnom INmusic festivalu, među kojima su Franz Ferdinand & Sparks, Placebo, La Roux, OMAM, Black Rebel Motorcycle Club, Death Cab For Cutie, Eagles of Death Metal, Future Islands i dr.

Prijave za natječaj “Zasviraj sa Žujom” zaprimaju se na internetskoj stranici INmusic festivala od 4. do 30. ožujka (uključujući 30. ožujka) 2015. godine.

Franz Ferdinand

Pod uvjetom da su punoljetni i iz Hrvatske, izvođači na natječaj mogu prijaviti jednu svoju pjesmu uz koju treba priložiti kratku biografiju koja ih najbolje opisuje (maksimalno 500 znakova), YouTube link na pjesmu s kojom se prijavljuju te sljedeće podatke: ime, prezime, adresa, telefonski broj i e-mail.

Diskografska izdanja nisu nužna, no izvođač mora raspolagati s minimalno 30 minuta autorskog materijala. Imena prijavljenih izvođača bit će objavljena na službenoj internetskoj stranici i Facebook profilu Ožujskog piva te će na tim internetskim platformama od 20. travnja do 11. svibnja svi zainteresirani moći poslušati izvođače i glasovati za svoje favorite.

Glasovanje će se odvijati u 3 kruga, a izabrani finalisti svakoga kruga zasvirat će na finalnoj večeri zajedno s četvrtim finalistom kojeg će izabrati stručni žiri. Veliko finale natječaja održat će se krajem svibnja u zagrebačkoj pivnici i restoranu Pivana. 

Prošlogodišnji pobjednik je bjelovarski progresivni rock trio Them Moose Rush koji se može pohvaliti s dva EP-a, pozitivnim kritikama, brojnim svirkama i raznim nagradama. Na prvome natječaju 2013. pobijedio je zagrebački bend Achromatic Attic. Dečki su uoči INmusica dobili priliku zasvirati i u britanskom klubu The Assembly. Uskoro izlazi njihov treći EP.