Jedan od najprestižnijih svjetskih glazbenih časopisa, institucija rock novinarstva – britanski NME, uvrstio je INmusic festival među 12 najpopularnijih festivala na svijetu. Najveći hrvatski open-air festival, tako se našao bok uz bok s najvećim i najznačajnijim svjetskim glazbenim festivalima kao što su legendarni Isle Of Wight, Coachella, Glastonbury, NOS Alive festival i drugi najpoznatiji svjetski festivali.

Svake godine INmusic festival okuplja najbolja imena suvremene glazbene scene te je iz tog razloga postao omiljena festivalska destinacija za posjetitelje diljem svijeta. The Black Keys, The Pixies, Franz Ferdinand, Florence and the Machine, Nick Cave, PJ Harvey, Iggy Pop i mnogi drugi renomirani izvođači ovjekovječili su prijašnja izdanja festivala čija posjećenost i prepoznatljivost iz godine u godinu raste. Uvrštavanje u elitno društvo svjetskih festivala potvrda je sve veće popularnosti i ugleda INmusic festivala na međunarodnoj razini. Velika međunarodna prepoznatljivost INmusic festivala sigurno će povećati ionako impresivne turističke rezultate najvećeg hrvatskog rock festivala.

Dvanaesto izdanje INmusic festivala održati će se na dobro poznatoj lokaciji – prekrasnim otocima zagrebačkog Jaruna, od 19. do 21. lipnja 2017. godine. Za dvanaesto izdanje festivala, potvrđen je i prvi headliner – dugo iščekivani kanadski indie rock bend, Arcade Fire, a u prodaji su i INmusic blagdanski paketi koji sadržavaju trodnevnu ulaznicu, posebno dizajniranu festivalsku majicu, vaučer OTP banke od 100 kn te dva Ožujka piva. Blagdanski paketi po cijeni od 369 kn u prodaji su putem službenog webshopa INmusic festivala te u Dirty Old Shopu u Zagrebu.