Bacači sjenki s velikim zadovoljstvom najavljuju peti ciklus izuzetno uspješnog projekta Filmski Labirint, kojega je do sada pohađalo 62 polaznika iz cijele Hrvatske.

Naime, kroz naš projekt “Filmski Labirint” polaznici (54+) samostalno prolaze kroz niz zagonetki u online “labirintu” browser-based aplikacije na kraju kojeg samostalno otkrivaju zagonetan film i samostalno ga gledaju putem poveznice na kojoj im je film biti dostupan, a o njemu pak raspravljaju na grupnim online susretima/radionicama putem online platforme s iskusnim mentorima/voditeljima.

Svaki Labirint ima određenu temu (dramaturgija u filmu, montaža, naracija, odnos zbilje i fikcije u filmu i sl.) i podijeljen je u tri online radionice odnosno filmska susreta (u jutarnjem terminu svake subote) i jednu online PRO radionicu koja produbljuje određenu temu uz praktičan rad (tri dana po tri sata prema dogovoru s polaznicima). Svi ciklusi su vezani uz hrvatski film.

Cikluse pišu poznata hrvatska spisateljska ili filmaška imena: Ivana Bodrožić, Monika Herceg i Boris Vuković.

Radionice su u potpunosti besplatne, dok je broj polaznika po ciklusu ograničen na 15. Svi detalji projekta nalaze se ovdje: https://bacaci-sjenki.hr/filmski-labirint/

Ovaj ciklus Filmskog Labirinta napisala je hrvatska pjesnikinja, dramatičarka, scenaristica i urednica Monika Herceg. Kroz fokus na obiteljske odnose i priče istraživat ćemo scenarij i režiju, s naglaskom na filmski prostor. Ujedno ćemo se pozabaviti filmskim zanimljivostima, redateljskim odlukama i postupcima razrade scenarija, otkrivanjem poveznica s drugim filmovima ili umjetničkim djelima te istraživanjem kako tema oblikuje film. Doznat ćemo što je zapravo mizanscena, kako definirati likove kroz razne filmske situacije, ali i koju odgovornost ima redatelj, a koju glumci, scenografi, kostimografi i ostali filmski radnici.

  1. Filmski labirint – online radionice počinju 18.02.2023. – prijave do 15. veljače na linku

https://bit.ly/3X5X1qu

Vrijeme radionica:

  • Subota, 18.02., 10-12h
  • Subota, 25.02., 10-12h
  • Subota, 04.03., 10-12h
  • PRO radionice održati će se 10., 11. i 12. ožujka od 10 do 13h ili po dogovoru s polaznicima.