organizatori Kazališne burze (Foto: Mala scena)Neovisna kazališta i kazališne družine iz pet županija udružile su se u mrežu i početkom rujna imat će Prvu hrvatsku kazališnu burzu. Održat će se u kazalištu Mala scena, Kinoteci i na sceni kina Grič od 1. do 4. rujna. Publici će biti pokazano 38 predstava, dok će svi koji se bave kazališnom umjetnošću imati priliku razgovarati o temama bitnim za njihov rad. Ulaznice će cijenom biti dostupne širokoj publici, najavili su organizatori.

Na kazališnoj burzi sudjelovat će članice mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina okupljenih u Kazališnom epicentru. To su: ActLab, Bacači sjenki, Don Hihot, Kazališni studio, K.R. Gustl, Ludens Teatar, Lutkarski studio Kvak, Malo splitsko kazalište, Mala scena, Merlin, Moruzgva, Planet Art, Play Drama, Rugantino, Svarog, Tirena te Tvornica lutaka.

Više o predstavi na štandu

Osim predstava na burzi će biti okrugli stol o novim projektima, suradnjama, organizacijskim modelima i ostalim temama za koje su i kazališta i publika zainteresirani. Svaka članica mreže predstavit će se na svom štandu tiskanim materijalima, DVD prezentacijama, te usmeno nuditi odgovore na pitanja o predstavama i programima.

Umjetnici i članovi mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina manifestaciju Kazališna burza radit će volonterski i na taj način dati svoj doprinos godini volontera i volontiranja.

Pozvani i potencijalno zainteresirani

Na burzu su pozvani i svi potencijalno zainteresirani predstavnici pučkih otvorenih učilišta, centara za kulturu, narodnih sveučilišta, pedagoga osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, predstavnici turističkih zajednica, hotelijeri te ostala javnost.

Medijski pokrovitelj prve hrvatske Kazališne burze je T-portal.hr, medijski pratitelji su Večernji list, Narodni radio te Kamo.hr, a sponzor je tvrtka Profil.