Foto: PRESS- IglicaDva najbolja neovisna kazališta prema izboru publike za nagradu Teatra.hr, Triko cirkus Teatar i kazalište Mala scena, udružili su svoje potencijale u predstavi „Iglica“.
Nakon praizvedbe, koja je održana 31. siječnja 2013. godine, „Igica“ je odmah postigla veliki uspjeh kod kritike i publike te je gostovala na nekoliko domaćih i inozemnih festivala (FEN, Opatija, MDF, Šibenik, Bitolino, Bitola, Makedonija).
Na festivalu Dodona u Prištini, Kosovo, „Iglicu“ će vidjeti i publika Kosova, a na programu je ovog međunarodnog festivala 27. rujna u 19 sati.
Nakon Prištine, odlazimo 15. listopada na festival ASSITEJ-a u Čakovec na koji je naša predstava selektirana još u proljeće, a izvest ćemo ju u 13 sati.
Mlada ali već afirmirana autorica Lana Šarić napisala je „Iglicu“ po narudžbi, a radi se o tekstu za djecu od 4 do 10 godina. Svoj prvi dramski tekst „Ifigenija“ Lana Šarić praizvela je upravo u kazalištu Mala scena, u prosincu 2005. godine.
Predstava „Iglica“ govori o djeci koja su DRUGAČIJA, koja imaju „iglice“, „bodu“ i nisu prihvaćena od svoje okoline. Oba koproducentska kazališta članovi su Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina u RH i kroz svoju suradnju promiču svoje osnovne strategije: IZVRSNOST, UMREŽAVANJE I DRUŠTVENU ODGOVORNOST.
Ovu iznimnu i drugačiju predstavu režirao je Ivica Šimić, pomoćnica redatelja je Iva Peter Dragan, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, skladatelj Igor Karlić, fotografkinja Ana Šesto, a producentica Vitomira Lončar.
U predstavi igraju Nikolina Majdak, Nikola Mijatović i Iva Peter Dragan
Zahvaljujemo svima koji su poduprli našu predstavu, a osobito Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture RH.