Idemo, mobitele u ruke! Zašto? Zato što je hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines pokrenuo humanitarnu akciju Selfie od srca kako bi se u javnosti još više razvila svijest o kardiološkim bolestima djece, a pritom se svi hrvatski građani imaju priliku aktivno uključiti i dati osobni doprinos.

Kako sudjelovati? Preko aplikacije Selfie od srca na Facebook stranici Croatia Airlinesa treba objaviti selfie fotografiju s oznakom #selfieodsrca. Za svaki objavljeni selfie Croatia Airlines donirat će 10 kuna, a ukupni iznos prikupljen u ovoj akciji upotrijebit će se za kupnju pokretne trake za ergometriju, koja će se zatim donirati Odjelu kardiologije Opće bolnice u Dubrovniku.

Akcija Selfie od srca pokrenuta je kako bi se još više razvila svijest o bolestima srca i kod najmlađih članova društva, radi promicanja preventivnog djelovanja i zdravih životnih navika te prikupljanja sredstava za nabavu bolničke opreme, koja je nužna u liječenju oboljele djece.

Adam Garcia
Adam Garcia

U ovoj akciji svi građani mogu osobno pridonijeti ostvarenju navedenih ciljeva, a dovoljna je samo jedna simbolična i za mnoge svakodnevna aktivnost – objava selfie fotografije s oznakom (hashtag) #selfieodsrca preko aplikacije dostupne na Facebook profilu Croatia Airlinesa. Kako bi se povećala vidljivost ove akcije i kako bi potpora njezinim ciljevima bila još izraženija, poželjno je da se fotografija s oznakom podijeli i na osobnim Facebook profilima. Za svaki objavljeni selfie Croatia Airlines izdvojit će 10 kuna, a cilj je prikupiti 80.000 kuna za kupnju pokretne trake za ergometriju, koja će zatim biti donirana Odjelu kardiologije Opće bolnice u Dubrovniku.

Kardiovaskularnim bolestima podložne su sve dobne i populacijske skupine, uključujući i djecu. Štoviše, većina čimbenika rizika za bolesti srca i krvnih žila stječe se upravo u dječjoj i mladenačkoj dobi. Posljednjih se godina bilježi porast broja djece oboljele od dijabetesa tipa 2, što najčešće uzrokuje nezdravi način života, pa stoga naglasak treba staviti na prihvaćanje zdravih životnih navika i prevenciju oboljenja. Velik su zdravstveni problem kod djece i urođene srčane greške. Prema podacima državnoga Referentnog centra pedijatrijske kardiologije, u Hrvatskoj se oko 10.000 djece suočava sa srčanim bolestima, a svake godine rađa se između 400 i 500 djece s bolestima srca.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here