Početna Događanja Donesi svoje srce!

Donesi svoje srce!

Ako ste i vi jedna/jedan od onih kojima ide na živce Valentinovo i sav taj komercijalni šušur koji se stvara oko njega, nudimo vam posve drukčiji program za 14. veljače 2016.

Radionica za odrasle

Predvorje MSU-a, 14.veljače 2016. od 16 do 18 sati

Pozivamo vas da sudjelujete, u paru ili individualno, „ za“ ili „protiv“, s razumom  ili s predrasudama, u radionici „Donesi svoje srce“. Radionicu vodi Petra Bilić Križan, mlada ali iskusna dizajnerica, a umjesto zlatnog staniola, crvenih mašni i čokoladnih srca, poslužit ćemo se novinskim materijalom i tehnikama kolaža i montaže, te propitati što nam zapravo danas znači ljubav i kako se nosimo s njome. Upustit ćemo se u putovanje od papirnate do virtualne ljubavi i njezinih brojnih inačica i naličja i zaustaviti se na postaji koja nam najviše odgovara.

Radionica je besplatna, sav materijal je osiguran, nisu potrebne prethodne prijave, a kući možete odnijeti uradak koji ste napravili na radionici i darovati ga nekome tko (ne)će to znati cijeniti.

Predstava “Nečastive”

Dvorana Gorgona, 13. i 14. veljače 2016. u 20 sati

Predstavu Nečastive koreografa Brune Isakovića izvode članovi Studija za suvremeni ples i gostujući plesači. Predstava je premijerno prikazana u lipnju 2015. godine na Festivalu Perforacija te je doživjela velik uspjeh na domaćoj plesnoj sceni. Osim potpuno rasprodanih izvedbi tu su i nominacije za prestižnu godišnju nagradu Udruge plesnih umjetnika Hrvatske u svim kategorijama. Predstava je također prva produkcija velike europske mreže Be SpectACTive!.

Nečastive su nastale kao svojevrsna nadogradnja Isakovićevog istoimenog sola s kojim je obišao doslovno cijeli svijet, od Europe, Azije do Sjeverne i Južne Amerike. Isaković stvara slojevit i osjetljiv svijet koji nadilazi tjelesni pokret, preispituje interaktivnost između umjetnika i gledatelja, a kroz rad na predstavi istražuje transformacije tjelesnosti izvođača te njihov odnos s publikom. Razvijeni fizički mehanizmi se baziraju na suodnosu disanja i fizičke tenzije te načinu na koji oni prožimaju tijelo u svakom trenutku. Nečastive postavljaju te dvije organske funkcije u izvedbeni moment. Kroz gradaciju njihove međuovisnosti ih radikalizira, sukobljava te ponovno neutralizira dok se pod utjecajem odnosa s publikom uvjetuju daljnje preobrazbe izvođača. Nečastive izmiču uobičajenom scenskom postavu, grade različite dimenzije izvedbe i mogućnosti komunikacije između izvođača i njihovih gledatelja.

Bruno Isaković (1981, Zagreb), studirao je na Amsterdamskoj školi umjetnosti, odjel Suvremenog plesa te na Plesnoj akademiji Rotterdam. Za vrijeme studija prima, kao izvrstan student, stipendije fundacija Dorrie Stoop i Schuurman Schimmel. Kao plesač nastupio je u brojnim predstavama i festivalima, primjerice na Nizozemskom plesnom festivalu te Festivalu Frysk, također u Nizozemskoj. Kao plesač, ali i koreograf, Isaković je prisutan na brojnim drugim uglednim međunarodnim plesnim festivalima. S vlastitim solo komadom „Blind emotion“, primjerice, nastupio je Međunarodnom festivalu solo plesa u Budimpešti, na kojem je osvojio i glavnu nagradu, ili pak na festivalima WARP i Platforma mladih koreografa u Zagrebu. Stalni je član ansambla Studio za suvremeni ples u Zagrebu.

Ulaznice za izvedbe Nečastive po cijeni od 50 i za studente 30 kuna možete rezervirati mejlom: [email protected] ili na broj telefona 099 2938 412 ili ih kupiti u Kolažu (Milana Amruša 11).

Pozivamo vas da posjetite i naše izložbe: stalni postav “Zbirki u pokretu”,u kojem su predstavljena djela brojnih domaćih i inozemnih umjetnika, koja reflektiraju složene umjetničke muško-ženske odnose, često na granici ljubavi i mržnje.  U MSU galeriji u prizemlju veliku pozornost publike privlači izložba „Sjećanja jedne pijanistice“, samouke umjetnice Marije Novaković (1885.-1960). Marija je, navodno, izgubila glavu zbog slavnog kompozitora i glazbenika Gustava Mahlera i punih 28 godina provela slikajući i muzicirajući u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Također, nemojte propustiti izložbu poznatog hrvatskog arhitektonskog ureda 3 LHD, pod naslovom „3LHD interakcije“, jer nedjelja je zadnji dan u kojem možete vidjeti izbor od 250 projekata što ih je tim 3LHD-a stvorio u 20 godina njihova postojanja.

Donesite svoje srce, ali upozoravamo: Ne mjerimo krvni tlak!

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here