Parni valjak i Igor Drvenkar ponovno imaju najemitiraniju snimku u Hrvatskoj. Njihova balada Sad kad znaš (Croatia Records) se vratila na vrh HR Top 40, čime bilježi svoj šesti tjedan na broju jedan.

Suradnja Marka Škugora i Danijele Martinović Ono nešto (Zvuci Mediterana) popela se na drugo mjesto, dok treću najemitiraniju pjesmu imaju Goran Karan i Jazz orkestar HRT-a (Za ovaj BožićIDM Music/Goran Karan). Damir Kedžo (Sreća to je kada te imamCroatia Records) je skočio na četvrtu poziciju, a Top 5 zaključuju Nina Badrić i Petar Grašo (NemojTonika/Aquarius Records)

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 25. do 31. prosinca 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Ovotjednim rezultatom, balada Sad kad znaš je prva snimka od pjesme Nemoj (Nina Badrić & Petar Grašo) sa šest tjedana na samom vrhu liste HR Top 40. Međutim, dok su Nina Badrić i Petar Grašo ostvarili svoj rezultat u 2023. godini, Parni valjak i Igor Drvenkar su svoj šest broj jedan ostvarili u novoj, 2024. godini.

Istodobno, snimka Sad kad znaš je drugo izdanje grupe Parni valjak i Igora Drvenkara s minimalno šest tjedana na listi u godini dana. Singl Moja glava, moja pravila (Croatia Records) je bio najemitiraniji naslov u Hrvatskoj ukupno sedam neuzastopnih tjedana.

Ovoga tjedna lista bilježi četiri promjene.

U pitanju je povratak četiri snimke među najemitiranije, a radi se o pjesmama Mamma mia (Grše, yem, broj 29), Stare navike (Prljavo kazalište, IDM Music/Houra Group, broj 35), Bejbe (Mia Dimšić, Croatia Records, broj 38) i Moja glava, moja pravila (Parni valjak i Igor Drvenkar, broj 39).

Ovime, prvi puta nakon 14. kolovoza, HR Top 40 ne bilježi nijedan novitet. Lani je prva lista bez novih ulaza objavljena 12. lipnja. Isto tako, u rezultatima mjerenja emitiranja, koje koincidira s Božićem i postbožićnim i prednovogodišnjim razdobljem, nalazi se ukupno sedam božićnih izdanja te se veće promjene mogu očekivati u narednim tjednima.

Na ovotjednoj listi nalazi se ukupno 40 singlova u izvedbi 46 izvođača. Od te brojke, 13 snimaka izvode grupe, devet pjesama je nastalo kao rezultat suradnje, dok su samostalni pjevači objavili 18 singlova. Šest izvođača se nalazi na HR Top 40 s dvije snimke – u pitanju su Parni valjak i Igor DrvenkarGrše, Antonela Doko, Marko Kutlić, Nela i Prljavo kazalište. Najmlađi članovi ovotjednih rezultata su školarci okupljeni u zboru pulske Osnovne škole Šijana (Sveti je Božić feat. Bruno KrajcarCroatia Records, broj 12).

Povratkom na listu, najizdržljivi singl postala je pjesma Moja glava, moja pravila (Parni valjak i Igor Drvenkar, Croatia Records, broj 39), ušavši u 41. tjedan mjerenja emitiranja. Najveći pomak ovoga tjedna ostvarili su D’Knock & Jay sa snimkom Stvorena za ljubav (IDM Music/D’Knock Production), koji su s 27. došli do 11. pozicije (16 mjesta). Time je pjesma Stvorena za ljubav drugi puta u mjesec dana ostvarila najveći skok (11. prosinca 2023. – 18 mjesta).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Sad kad znaš (Parni valjak & Igor Drvenkar, Croatia Records) predvodi dvije regije – Istra i Primorje i Slavonija. U regiji Središnja Hrvatska najviše se emitirala pjesma Različito isti (Luka Nižetić, Dallas Records), dok je najemitiranija snimka radijskih postaja u regiji Zagorje Ono nešto (Marko Škugor & Danijela Martinović, Zvuci Mediterana). Singl  Šta mi je  (Tonči Huljić & Madre Badessa, Tonika) najviše se mogao čuti na radijskim stanicama diljem regije Dalmacija, a pjesma Sreća to je kada te imam (Damir Kedžo, Croatia Records) se emitirala u regiji Grad Zagreb.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.