Balada Nemoj (Tonika/Aquarius Records) u izvedbi Nine Badrić Petra Graše bilježi svoj peti tjedan boravka na broju jedan liste HR Top 40.

Parni valjak  i Igor Drvenkar ostali su na drugom mjestu s pjesmom Bogati će pobjeći na Mars (Croatia Records), a Neno Belan i Mia Dimšić zadržali su se na trećoj poziciji sa snimkom Ajmo u đir (Dallas Records/Croatia Records). Singl Putuj sa poljupcima (Croatia Records/Bez komentara), koju izvodi Franka, popela se na broj četiri, a krug petero najemitiranijih zatvara balada Stare navike (Houra Group/IDM Music) grupe Prljavo kazalište.

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 24. srpnja do 30. srpnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
S ovotjednim rezultatom, Nina Badrić i Petar Grašo ušli su u krug izvođača koji su na vrhu HR Top 40 proveli pet ili više tjedana u ovoj godini. U proteklih sedam mjeseci, isti broj tjedana na broju jedan ostvarili su Noelle (Bye ByeMenart) i Igor Delač & Anonimo (LaganiniCroatia Records). S druge strane, dva tjedna dulje prvoplasirani su bili Let 3 (Mama ŠČ!Dallas Records) i Parni valjak i Igor Drvenkar (Moja glava, moja pravilaCroatia Records).Singl Nemoj omogućio je Petru Graši njegov prvi petotjedni boravak na vodećoj poziciji liste od 2019. godine i balade Voli me (Tonika), dok je ovo peta pjesma Nine Badrić s pet ili više tjedana na prvom mjestu.

Ovoga tjedna lista bilježi pet promjena, od čega su se dva izdanja našla među najemitiranijma po prvi puta.Najviši novi ulaz (broj 8) ostvarila je grupa Mejaši s pjesmom Od konobe do konobe (Croatia Records). Radi se o njihovom prvom ulazu na HR Top 40 nakon snimke Tko to tamo pjeva (Croatia Records) u ožujku ove godine, ali i njihovom najboljem ulazu među najemitiranije od srpnja 2016. (Noćima danima sa sastavom Crvena jabukaCroatia Records, broj 6).

Od konobe do konobe je prva snimka jednog sastava koji kombinira pop i tamburašku glazbu na HR Top 40 od 24. travnja, kada su na listu ušli Džentlmeni (24 sataCroatia Records). Gledajući rezultate ove godine, jedine pjesme pop-tamburaškog žanra potpisuju upravo Mejaši i Džentlmeni.

Hvala glazbenim urednicima na podršci i publici koja je prepoznala našu novu pjesmu kao nešto dobro. Posebno mi je drago da je naš izlazak iz komfort zone rezultirao ovakvim plasmanom na top listi i izuzetno se veselim koncertima i konobama gdje ćemo je zajedno pjevati“, riječi su Nikole Bosilja iz grupe Mejaši, a njegov kolega Edo Drakulić je dodao: “Početak rada na našem četvrtom albumu nije mogao bolje početi! Uvijek pokušavamo publici pružiti nesto svježe i drugačije, a visoko osmo mjesto je pravi pokazatelj da smo na dobrom putu. Radujemo se nadolazećim koncertima i od srca zahvaljujemo svima koji nas vole i slušaju.”

Nakon gotovo šest mjeseci, na listu je ušao Željko Bebek i to s novim singlom S tobom su godine minute (Croatia Records, broj 39). U pitanju je pjesma predstavljena na ovogodišnjem CMC Festivalu, održanom u lipnju ove godine, a kao i na izdanju Kakav otac, takav sin, u izvedbi mu se pridružio sin Zvonimir.S tobom su godine minute je prva autorska snimka Željka i Zvonimira Bebeka. S njom rock doajen najavljuje koncert u dvorani Arena Zagreb za listopad povodom 50 godina glazbene karijere.

Nakon dva tjedna, ToMa ponovno ima najizdržljiviji singl. U pitanju je snimka 193 (Dallas Records, broj 25), koja se nalazi među najemitiranijima 24. tjedan u nizu. Najveći pomak ovoga tjedna (16 mjesta – s broja 30 na broj 14) ostvarila je Natali Dizdar s pjesmom Ocean (Aquarius Records).

Prema podacima slušanosti po regijama, balada Nemoj u izvedbi Nine Badrić i Petra Graše predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.