Novi, luksuzni ROI Spa centar Hotela Rogaška prostirat će se na 1200 četvornih metara unutarnje i vanjske površine. Mineralne, finske i turske kupelji, biljne i infracrvene saune, slane sobe za inhalaciju, tuševi doživljaja, lounge bar s bogatim izborom zdravih jela, tepidarij s grijanim ležaljkama, opuštajući prostori za relaksaciju i vanjski bazen s termomineralnom vodom…, sve to samo sat vremena vožnje od Zagreba!

roispa-02

Rituali, tretmani i terapije novog spa centra vrijednog više od dva milijuna eura temeljit će se na balneološkim postupcima, odnosno na ljekovitim svojstvima vode u cilju prevencije i liječenja raznih bolesti. Tako ćete u u ROI Spa moći isprobati ljekovito blato za umorne mišiće i bolove u zglobovima i kralježnici, mineralne kupke koje omogućuju prodiranje magnezija kroz kožu i tako pomažu relaksaciji mišića i poboljšanju cirkulacije, kupke sa CO2 koje poboljšavaju perifernu cirkulaciju te suhe C02 kupke, a novost su ljekoviti oblozi od gline i mineralne vode koji se rade na posebnom vodenom krevetu.

Ljekovita mineralna i termalna voda u Rogaškoj Slatini otkrivena je još u vrijeme kada su bogovi hodali zemljom. Prema legendi, nakon što je krilati konj Pegaz kopitom udario o zemlju otvorio se izvor Roitschocrene. Svijet ga je nanovo otkrio prije četiri stoljeća, kada je hrvatski ban Petar Zrinski prolazio ovim krajem i vodu iz rogaških izvora kušao iz vrbovog debla. Od tog trenutka ovo malo slovensko mjesto postalo je omiljeno odredište europske aristokracije. U ljekovitu moć vode iz Rogaške uvjerila se europska aristokracija poput Attemsa, Habsburgovaca, Bonapartea, Hohenzollerna, Bourbona, Obrenovića, Karađorđevića…

Smješteni u okruženju netaknute prirode, Hoteli Rogaška i danas pružaju kraljevsku eleganciju i udobnost u svoja dva hotela – Grand Hotelu Sava superior**** i Hotelu Zagreb****. Ponuda hotelskog restorana Kristal prati individualne programe prehrane koje za goste osmišljavaju liječnik i osoblje hotelskog medicinskog centra. A istinski gurmani i ljubitelji vrhunskih vina ne smiju propustiti à la carte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji.

Fotografije Borna Subota