Početna Izbor Hoteli Rogaška najavljuju otvorenje luksuznog ROI Spa centra

Hoteli Rogaška najavljuju otvorenje luksuznog ROI Spa centra

Novi, luksuzni ROI Spa centar Hotela Rogaška prostirat će se na 1200 četvornih metara unutarnje i vanjske površine. Mineralne, finske i turske kupelji, biljne i infracrvene saune, slane sobe za inhalaciju, tuševi doživljaja, lounge bar s bogatim izborom zdravih jela, tepidarij s grijanim ležaljkama, opuštajući prostori za relaksaciju i vanjski bazen s termomineralnom vodom…, sve to samo sat vremena vožnje od Zagreba!

roispa-02

Rituali, tretmani i terapije novog spa centra vrijednog više od dva milijuna eura temeljit će se na balneološkim postupcima, odnosno na ljekovitim svojstvima vode u cilju prevencije i liječenja raznih bolesti. Tako ćete u u ROI Spa moći isprobati ljekovito blato za umorne mišiće i bolove u zglobovima i kralježnici, mineralne kupke koje omogućuju prodiranje magnezija kroz kožu i tako pomažu relaksaciji mišića i poboljšanju cirkulacije, kupke sa CO2 koje poboljšavaju perifernu cirkulaciju te suhe C02 kupke, a novost su ljekoviti oblozi od gline i mineralne vode koji se rade na posebnom vodenom krevetu.

Ljekovita mineralna i termalna voda u Rogaškoj Slatini otkrivena je još u vrijeme kada su bogovi hodali zemljom. Prema legendi, nakon što je krilati konj Pegaz kopitom udario o zemlju otvorio se izvor Roitschocrene. Svijet ga je nanovo otkrio prije četiri stoljeća, kada je hrvatski ban Petar Zrinski prolazio ovim krajem i vodu iz rogaških izvora kušao iz vrbovog debla. Od tog trenutka ovo malo slovensko mjesto postalo je omiljeno odredište europske aristokracije. U ljekovitu moć vode iz Rogaške uvjerila se europska aristokracija poput Attemsa, Habsburgovaca, Bonapartea, Hohenzollerna, Bourbona, Obrenovića, Karađorđevića…

Smješteni u okruženju netaknute prirode, Hoteli Rogaška i danas pružaju kraljevsku eleganciju i udobnost u svoja dva hotela – Grand Hotelu Sava superior**** i Hotelu Zagreb****. Ponuda hotelskog restorana Kristal prati individualne programe prehrane koje za goste osmišljavaju liječnik i osoblje hotelskog medicinskog centra. A istinski gurmani i ljubitelji vrhunskih vina ne smiju propustiti à la carte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji.

Fotografije Borna Subota

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here