Uvod u temu održao je HDZ-ov tajnik nacionalnog Odbora za znanost i obrazovanje Tomislav Đonlić i doktorand povijesti, nakon kojeg je riječ preuzeo europarlamentarac Davor Ivo Stier.

[infopunkt 7067 2]  Tomislav Đonlić

[infopunkt 7067 3]  Tomislav Đonlić

”Moderna Europa temelji se na antifašizmu i antikomunizmu” tvrdi Stier, koji se ubrzo osvrnuo na temu europskog uhidbenog naloga.

”Vlada se danas mora očitovati hoće li povući skandalozni ‘lex Perković’, mora se odrediti – Europa ili Perković” poručio je Stier, obzirom da danas ističe službeni rok koji je Europska komisija dala Hrvatskoj.

[infopunkt 7067 4] Davor Ivo Stier

[infopunkt 7067 5] Davor Ivo Stier

Njegov kolega i potpredsjednik stranke Dražen Bošnjaković smatra kako je određivanjem roka na sami Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, Europska unija zapravo poslala snažnu simboličku poruku hrvatskoj vlasti da se odrekne tzv. naslijeđa totalitarističke prošlosti.

[infopunkt 7067 6] Dražen Bošnjaković

Na pitanje zašto HDZ odbija progovoriti o vlastitoj odgovornosti u slučaju Josipa Perkovića posljednjih 20-ak godina, budući da su ga pozicionirali kao važnog čimbenika u sigurnosno-obavještajnom sustavu Hrvatske, Stier se nemušto izvukao, rekavši da se u ratu nisu birala sredstva.

Infopunkt.tv