Aktualni sat  satu Gradske skupštine,  započeo je burno zbog  rasprave o referendumu koji se održava u nedjelju. 1. prosinca. HDZ-ov zastupnik Mario Župan nazvao one koji neće glasati „ZA“ nenormalnima. 

– Ovo nije poplava referenduma, imamo Inicijativu U ime obitelji. Nadam se kako  će svatko normalan u nedjelju izaći i glasovati “za” i da ćete to isto učiniti i vi gradonačelniče – kazao je Župan.
Gradonačelnik ga je pozvao da se ispriča svim onim građanima koji će glasati „protiv“ inicijative.

– Vi ste mlad čovjek, čuvajte se takvih riječi. Pazite, zapravo ste rekli da svi koji ne budu glasali “za” nisu normalni. To nije smiješno, to je jako ozbiljno – poručio mu je Bandić.

Predsjednik Skupštine  Darinko Kosor, također je pozvao na ispriku , no Župan je to odlučno  odbio.

– Ja za ono što izgovorim za ovom govornicom i za iznošenje svojih stavova ne mogu biti gonjen i kazneno odgovarati – izjavio je Župan.

HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak  se nadovezao – Ja nisam nenormalan jer ću glasati “protiv”. Predsjedniče, trebali ste izreći opomenu. Imamo pravo izbora. Svi smo pripadnici neke manjine i toga moramo biti svjesni. Pozivam gradonačelnika koji je rekao da će krenuti u šesti mandat da glasuje protiv – .