Autor:
Jozo Renić
[email protected]

Međunarodni festival operete i mjuzikla, najnoviji turistički projekt koji se sprema u Zagrebu, možda će jednom postati svjetskom glazbenom atrakcijom, a pozornost stranih gostiju svakako će privući i Dani hrvatske kravate. Ideja je da se kravata instalira na većim gradskim trgovima te u zračnoj luci na Plesu. Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Amelia Tomašević ima i drugih Amelia Tomašević, direktorica TZ Zagreba (foto:Siniša Kosić/Medijska mreža)projekata koje će poboljšati turističku ponudu.

– Iako se povećao broj gostiju u odnosu na lanjsko vrijeme i vraćamo se razini otprije nekoliko godina, spremni smo i na nove pothvate – rekla je gospođa Tomašević prigodom otvaranja projekta pod nazivom Zagrebački vremeplov.

Od sutra Zagrebački vremeplov

Zagrebački vremeplov (foto:Siniša Kosić/Medijska mreža)Zagrebački vremeplov je već tradicionalna manifestacija koja će ove godine trajati od 17. travnja do 25. rujna. Svake će se subote održavati promenadni koncerti na Zrinjevcu i postavljati folklorne scene zagrebačkih  umjetničkih društava po središtu grada, a osobite su atrakcije Vremeplova ukazivanja likova iz zagrebačke prošlosti.

Uz već dosad viđene – Nažigača, Mandu i bana, Doru i Pavla, gradskog stražara i vitezove – u „budućnost“ će stići i dva nova lika – Matija Gubec te Pavle Gregorijanec. Kostimirani likovi šetat će gornjogradskim ulicama subotom između 17 i 20 sati. Danju će nas pak zabavljati folklorni ansambli – subotom između 10 i 12 sati na potezu Kaptol – Trg – Tkalčićeva.

[nggallery id=40]