Foto: Press - Zaklada Ana RukavinaU srijedu, 16. listopada, 57 građana upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na akciji održanoj u Sv. Ivanu Zelini. Darivanjem svoje krvi građanke i građani Sv. Ivana Zeline su postali dijelom misije koju promiče Zaklada Ana Rukavina – stalnim širenjem Registra nastaviti spašavati oboljele diljem svijeta.

Akcija upisa u Registar nosi poruku „lijek je u nama“ čime Zaklada želi podsjetiti građane da u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo spasiti život bolesnika s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Uz pozitivan stav i nepresušnu vjeru u život, potencijalnim spasiteljem nečijeg života može postati svaka zdrava osoba u dobi od 18 do 40 godina koja se upiše u Registar.

Svi građani Sv. Ivana Zeline, koji su dali svoju krv za tipizaciju, pomažu oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide) u koji je do sada prijavljeno 33.791 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatske. Iz hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica izdano je 36 transplantata i time dana nada za spas 36 života.