Autor:
Tomislav Koledić

čišćenje Parka mladenaca (foto:Tomislav Koledić)Okupili smo se oko 14 sati kod klupica na najsjevernijem djelu Parka mladenaca i krenuli s čišćenjem.

Cijelom dužinom parka mladenaca (gledajući prema jugu) s lijeve strane nalaze se garaže koje koriste stanovnici naselja Siget. Okolo tih garaža naišli smo na mnoge hrpe smeća, što je bilo i za očekivati. Također, očekivali smo i da ćemo najmanje smeća pronaći u dva dječja parka koja se nalaze u samom parku mladenaca, ali na naše veliko iznenađenje, upravo tamo gdje su se na taj predivan i sunčani dan igrala mnoga djeca, nalazilo se najviše smeća.

Mnoge bačene boce (uglavnom žestokog pića od 1dcl),  zgužvani listovi starih novina, letci, vrećice, rabljene maramice i kondomi te hrpe psećeg izmeta samo su dio onoga što smo prikupljali.

Mnogi mladi, koji se okupljaju na klupicama u okrilju noći, ostavljaju za sobom na stotine plastičnih čepova koji se s vremenom samo ukopaju u zemlju. Stupovi rasvjete su oblijepljeni raznim reklamama soboslikara, ponudama brzih kredita i sl. Stare grane koje su otpale s visokog drveća nitko ne odvozi, a naš park mladenaca postaje park ljudske gluposti i sramote.

čišćenje Parka mladenaca (foto:Tomislav Koledić)

Pitanja za vas

Koja su po vašim saznanjima najprljavija mjesta u Zagrebu? Što biste učinili da promijenite stanje?

[poll id=”15″]

[nggallery id=45]