Autor:
Online-Zagreb /Hina /Cropix

pobjednik Ivan Dodig (Foto: Šime Šokota /Cropix)Naš tenisač Ivan Dodig pobjednik je ATP turnira Zagreb Indoors nakon što je u finalu u 108 minuta igre savladao Nijemca Michaela Berrera s 6:3, 6:4.

Dodig je treći hrvatski tenisač koji je osvajao ATP u Zagrebu nakon Ivana Ljubičića (2006) i Marina Čilića (2009, 2010).

Za 26-godišnjeg Dodiga je to prvi osvojeni turnir u karijeri, a do ovogodišnjeg Zagreba nikad nije igrao niti ATP polufinale. Međugorac je u finalu nadigrao 30-godišnjeg ljevaka iz Stuttgarta, koji je u karijeri igrao samo dva ATP finala, oba u Zagrebu i oba je izgubio od hrvatskih tenisača – Čilića i Dodiga.

Za veliki trijumf Dodigu su bila potrebna samo dva “breaka”, već u drugom gemu prvoga seta za 2:0, te u sedmoj igri drugoga seta za vodstvo od 4:3. Svih sedam lopti za obrat je Dodig spasio, koji je imao i 17 as-servisa, a hrvatski tenisač je u uzbudljivoj završnici iskoristio treću meč-loptu. na prvu meč-loptu je napravio dvostruku pogrešku, a nakon druge je već slavio i bacio reket u gledalište, da bi glavni sudac naknadno dosudio aut.

Dodig je na putu do finala, osim Berrera, savladao još tri tenisača iz TOP 50 – Španjolca Marca Granollersa, Ukrajinca Ilje Marčenka, drugoga nositelja Ivana Ljubičića i trećega nositelja Španjolca Guillerma Garciju Lopeza, protiv kojeg je jedino izgubio set.

– Tako se dobro osjećam da sam mogao igrati još četiri sata,- kazao je Dodig, koji je za pobjedu dobio ček na 72.600 eura, dok se Berrer morao zadovoljiti s 38.200 eura.

Dvoboj je u Dom sportova privukao oko 2.200 gledatelja, a u svečanoj loži je meč su zajedno pratili predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i gradonačelnik Milan Bandić.

[nggallery id=376]

Hrvatski tenisač Ivan Dodig pobjednik je ATP turnira u Zagrebu nakon što je u finalu nakon 108 minuta igre svladao Nijemca Michaela Berrera s 6:3, 6:4.

Dodig je treći hrvatski tenisač koji je osvajao ATP u Zagrebu nakon Ivana Ljubičića (2006) i Marina Čilića (2009, 2010).

Za Dodiga je to prvi osvojeni turnir u karijeri, a do ovogodišnjeg Zagreba nikad nije igrao niti ATP polufinale. Međugorac je u finalu nadigrao 30-godišnjeg ljevaka iz Stuttgarta, koji je u karijeri igrao samo dva ATP finala, oba u Zagrebu i oba je izgubio od hrvatskih tenisača – Čilića i Dodiga. Za veliki trijumf Dodigu su bila potrebna samo dva “breaka”, već u drugom gemu prvoga seta za 2:0, te u sedmoj igri drugoga seta za vodstvo od 4:3. Svih sedam lopti za obrat je Dodig spasio, koji je imao i 17 as-servisa, a hrvatski tenisač je u uzbudljivoj završnici iskoristio treću meč-loptu. na prvu meč-loptu je napravio dvostruku pogrešku, a nakon druge je već slavio i bacio reket u gledalište, da bi glavni sudac naknadno dosudio aut.

Dvadesetšestogodišnji Dodig je na putu do finala, osim Berrera, svladao još tri tenisača iz TOP 50 – Španjolca Marca Granollersa, Ukrajinca Ilje Marčenka, drugoga nositelja Ivana Ljubičića i trećega nositelja Španjolca Guillerma Garciju Lopeza, protiv kojeg je jedino izgubio set.

“Tako se dobro osjećam da sam mogao igrati još četiri sata”, kazao je Dodig, koji je za pobjedu dobio ček na 72.600 eura, dok se Berrer morao zadovoljiti s 38.200 eura.

Dvoboj je u Dom sportova privukao oko 2200 gledatelja, a u svečanoj loži je meč pratio i Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here