Početna ZG vodič Izleti, obilasci FOTO: Osvježenje na Jarunu i Šalati

FOTO: Osvježenje na Jarunu i Šalati

Autor:
Jasminka Kovačević /Saša Zinaja
[email protected]

na Jarunu (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Živa u termometru se penje, ali ljetnoj vrućini Zagrepčani ne samo što mogu odoljeti već i u njoj uživati. Dakako, preduvjet je odlazak do Jaruna ili bazena – preporučamo bazene na Šalati. Mladost se uređuje zbog Europskog prvenstva u vaterpolu pa građani mogu koristiti samo unutrašnje bazene, a ljeti je ipak puno ugodnije na otvorenom prostoru.

Jarun i Šalata privukli su jučer popodne naše mlađe koji su počeli uživati u školskim praznicima te malo starije ako su  uspjeli pobjeći od radnih i drugih obveza. Raspoloženje je pravo ljetno, opušteno, veselo, bezbrižno. A takvo može biti i zato što se za sigurnost kupača na Jarunu brine tridesetak spasilaca i liječnik, prema standardima Međunarodne federacije za spašavanje života, pojašnjavaju u Podružnici za upravljanje sportskim objektima Zagrebačkog holdinga.

CJENIK ULAZNICA NA ŠALATI

RADNIM DANOM:
– Djeca i umirovljenici 15 kuna
– Odrasli 20 kuna
od 16 sati
– Djeca i umirovljenici 10 kuna
– Odrasli 15 kuna
Obiteljska karta (roditelji s djecom do 12 godina) je 40 kuna.

VIKENDOM I BLAGDANOM:
– Djeca i umirovljenici 20 kuna
– Odrasli 30 kuna
od 16 sati
– Djeca i umirovljenici 15 kuna
– Odrasli 20 kuna
Obiteljska karta (roditelji s djecom do 12 godina) je 60 kuna.

Bitno je i zdravlje, kvaliteta vode za kupanje i piće.  Zavod za javno zdravstvo tri puta tjedno uzima uzorak  s pet jarunskih plaža. Do sada nije bilo nikakvih zagađenja, voda je čista.

Svakoga dana specijalnim strojem za čišćenje stijenki i dna čiste se bazeni. Također, svakodnevno tijekom 24 sata voda se izmjenjuje, filtrira i dezinficira. Dva puta godišnje bazeni se prazne, detaljno čiste i dezinficiraju. Zavod za javno zdravstvo njihovu vodu kontrolira dva puta tjedno i do sada nije bilo negativnih rezultata, niti je poznat ijedan slučaj da je nekome pozlilo nakon kupanja na bazenima radi neispravnosti vode, kažu u Holdingovoj Podružnici.

Ne preostaje nam drugo nego uživati u ljetnim radostima i pridružiti se danas svima onima koji su jučer pohodili zagrebačka kupališta. Jer, tko jednom dođe taj se ponovno vraća.

FOTOGALERIJA: Osvježenje na Jarunu i Šalati

[nggallery id=133]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here