Fort apacheNa pola puta između Zagreba i Samobora, točnije u Strmecu Samoborskom (Sveta Nedjelja), smjestio se Fort Apache, jedinstveni restoran poznat po najboljim steakovima na ovim prostorima.

Bez obzira na veliku udaljenost između Hrvatske i Amerike, u Fort Apacheu osjećate se kao na pravom divljem zapadu. Želite li se odvojiti od gradske gužve i svakodnevnih obveza te zakoračiti u svijet kauboja, indijanaca i sočne američke hrane i vrhunskih steakova, ovo je mjesto za vas.

U ponudi su steakovi različite gramaže i načina pripreme, burgeri, salate, razni deserti te ostala jela specifična za američku kuhinju. Fort Apache je specifičan i po tome što je preuzeo filozofiju Dry Agingodležavanja mesa, koju u svijetu njeguju samo rijetki. Dry Aging komora zadovoljava sve uvjete, temperaturu i vlažnost zraka, najfinije juneće meso odležava otprilike 20 dana, što rezultira najkvalitetnijim mesom iznimne punoće okusa s najvećom koncentracijom proteina, a upravo se takvo meso poslužuje samo u najboljim restoranima.

Fort Apache je i izgledom drugačiji od ostalih restorana jer je izvana nalik na drvenu tvrđavu iz western filmova, a iznutra je cijeli u drvetu. Nalikuje na kaubojski saloon, pažljivo odabranih kaubojskih i indijanskih detalja i sedla, koja su u funkciji barskih stolaca. Restoran ima veliku terasu, igraonicu za djecu, lift i cigar bar predviđen za opuštanje nakon hrane, a svi ljubitelji cigara imaju mogućnost pohraniti vlastite cigare i ostaviti ih na čuvanju, u za to predviđenom prostoru.

Nekoliko korisnih savjeta kako naručiti idealan steak:

Blue rare – steak pečen samo izvana, kompletno crven iznutra
Rare – pečen izvana, a iznutra 75% crven
Medium rare – 50% pečen izvana, 50% crven iznutra
Medium – 25% pink iznutra, a izvana pečen
Medium well – lagano se nazire roza boja unutar steaka
Well done – pečen do 100% smeđe boje

S obzirom da su vam nakon ovoga zazubice sigurno narasle, časopis Zagreb.hr omogućuje vam da se do 10. listopada “borite” za večeru za dvoje u restoranu Fort Apache. Sve što trebate napraviti je fotkati vaše najdraže trenutke grada Zagreba i poslati ih nam na [email protected]. Sve fotke koje primimo, dižemo na Facebook portal Zagreb Online u poseban album “Lice grada”, a nagradu osvaja autor ili autorica fotke s najviše lajkova.

Požurite se, fotkajte, šaljite….i počastite se vrhunskim steakom u Fort Apache.