Šank?!, jedan od najvažnijih punk bendova nove generacije, održat će najveći samostalni koncert u dosadašnjoj karijeri u zagrebačkoj Tvornici kulture, u subotu 23. svibnja. Koncert će ujedno biti i zagrebačka promocija novog albuma koji izlazi u travnju, ali i proslava petog rođendana benda.

U kratkih pet godina postojanja Šank?! je diljem cijele regije postao poznato underground ime, a njihove punk rock žestoke, ali melodične stvari, pokazale su se kao dobitna kombinacija. U dosadašnjoj karijeri Šank?! je stvorio nekoliko prepoznatljivih hitova poput “Grad je naš” ili “Zagreb gori“, “Sve za kraj” ili pak “Na šank“, a svaki koncert obilježila je izuzetna količina energije i euforije koja se osjeti na nastupima uživo.

Angažirani tekstovi

Prvi singl s nadolazećeg albuma, pjesma “Naša stvar“, ponovo je pokazala da je bend žestok, britak i beskompromisan kao i do sada, kako na svojim instrumentima tako i na jeziku, a u tom tonu nastavit će se i novi skorašnji album. Pjesma je inspirirana činjenicom da su oni ljudi koji su orijentirani na budućnost umjesto na prošlost već generacijama marginalizirani i prisiljeni sreću potražiti van ove države.

Svoju snagu i jaku fan bazu Šank?! već je dokazao na nedavnom koncertu Brkova u Domu sportova kada su u punoj dvorani sjajno otvorili večer. Zagrebački koncert bit će još jedna prilika uživo poslušati energične melodije iz Šank?! radionice i potrošiti grla uz njihovu punk rock kombinaciju. Zagrebačka Tvornica će gorjeti od silne energije koju osigurava Šank?!, a dodatni intenzitet večeri će dodati i gosti koje će bend uskoro objaviti.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 35 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 45 kuna. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture te www.entrio.hr

Šank?! promovira album u Tvornici kulture
Foto: Roberto Pavić