Foto: shutterstockPridružite se  humanitarno – ekološkoj akciji ’’Think Green – Jarun 2013 ’’ koja će se održati u Zagrebu u subotu 19.listopada u organizaciji Ronilačkog kluba ”RONITI SE MORA” i ”NATIONAL GEOGRAPHIC HRVATSKA“.
Danas kad se cijeli Svijet suočava s globalnom krizom izumiranja koja prijeti ne samo prirodnom okruženju nego i ljudskoj populaciji, vrlo je važno kontinuirano ukazivati na važnost našeg prirodnog okruženja.
Očuvanje prirode i prirodnih resursa osnova je za razvoj daljnjeg života na zemlji uključujući hranu, piće, lijekove, goriva pa čak i građevne materijale. Ekološki sustavi našeg planeta opskrbljuju nas mnogim nezamjenjivim izvorima i uslugama kao što su zrak i čista voda, tlo, oprašivanje, regulacija klime itd.
Zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u ronjenje i ekologiju okupljenih oko Ronilačkog kluba „Roniti se mora“ i „NATIONAL GEOGRAPHIC HRVATSKA“ jezero Jarun će hvale vrijednom inicijativom obilježiti ovaj dan jednom ekološkom i humanitarnom akcijom.
Projekt je zamišljen kao velika ekološko-humanitarna akcija koja će se sastojati od:

• čišćenja Jarunskog jezera i površine oko jezera

• ekološke radionice na kojima će građani moći naučiti mnoge korisne informacije o zelenom načinu življenja

• prikupljanja sredstava za Centar za rehabilitaciju Orlovac i SOS Dječjeg sela Hrvatska.

RK ”Roniti se mora” će u sklopu eko akcije organizirati i edukaciju za mlade o ronjenju i potrebnoj opremi, životinjskom i biljnom svijetu u vodama te podvodnoj fotografiji.
Svoj dolazak najavilo je već više od 30 ronioca iz Zagreba, Siska, Varaždina i Karlovca, a u akciju čišćenja Jaruna uključio se Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, kao i brojni drugi gospodarski subjekti i poznate osobe koje svojim doprinosom žele poduprijeti ideju očuvanja prirodnih bogatstava.
Organizatori najavljuju cjelodnevnu zabavu za velike i male, a pozivaju Vas da i Vi budete dio ovog događanja.
Program održavanja ekološke akcije:

09:30 – podjela poklon paketa svim sudionicima

10:15 – otvaranje ekološke akcije

10:45 – zajedničko fotografiranje svih sudionika

11:00 – izjave za medije

11:20 – početak prikupljanja sredstava prodajom podvodnih fotografija, časopisa National Geographic Hrvatska i Scubalife

11:40 – 13: 40 čišćenje jezera Jarun

16:00 – zatvaranje eko akcije Think Green – Jarun 2013