Tomo Ricov i Mia PećinaNajveći regionalni festival komunikacijske industrije, Weekend Media Festival (WMF), u svom trećem izdanju, od 23. do 25. rujna, predstavlja više od 110 predavača na 30-ak predavanja, panela i radionica, što je najbogatiji program do sada. Edukacija, networking i zabava su cilj WMF, rekao je direktor festivala Tomo Ricov, koji je naglasio regionalni karakter festivala.

Ricov je istaknuo, da je jedan od glavnih ciljeva festivala povezati medijske i PR stručnjake iz regije, kako bi razmijenili iskustva i novosti. Naime, lakše je doznati što se događa u Londonu ili SAD-u, nego u zemljama jugoistočne Europe, kazao je Ricov.

Tijekom trajanja Festivala predstavnici medijskih kuća, marketinške industrije te odnosa s javnošću (PR) raspravljat će o tome je li pravo novinarstvo umrlo, o medijima i odnosima s javnošću (PR), kako je digitalno doba promijenilo svijet, sportskoj TV produkciji, novinarstvu 30 godina poslije i slično.

najava događanja na WMFDirektorica programa WMF Mia Pećina izdvojila je panel raspravu o digitalizaciji televizije u kojoj će sudjelovati predstavnici svih vodećih televizija iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Istaknula je, da će među gostima biti i američki publicist i mislilac, Andrew Keen, koji će imati predavanje na temu svoje knjige „Kult amatera – kako Internet ubija našu kulturu“.

Najatraktivniji gost će biti zasigurno Pierluigi Collina, zvijezda nogometnog suđenja, koji je glasnogovornik kompanije MasterCard. Collina je inače financijski savjetnik, a diplomirao je ekonomiju. Na svojim predavanjima pojašanja inovativne tehnike priprema za utakmice, koje potom prenosi na poslovni svijet.

O sportskoj TV produkciji će govoriti krestivni direktor američkog CBS-a, Pete Radovich, koji je za svoj rad u televizijskom sportskom novinarstvu, dobio više od 15 Emmy Sports Awards. Inače, Radovich je podrijetlom iz Hrvatske.

Programi ovogodišnjeg MWF će protjecati u tri dvorane, a svakog dana su predviđeni i nezaobilazni zabavni programi, koji čine nedjeljivu cjelinu s radnim dijelom festivala.

Video: inforpunkt.tv

Mia Pećina o atraktivnim imenima

[infopunkt 2179&video=03 nolink]

Teme festivala

[infopunkt 2179&video=04 nolink]

Tomo Ricov o partyjima

[infopunkt 2179&video=09 nolink]