Zaklada hrvatske nogometne reprezentacije Vatreno srce večeras će donatorskom večerom u hotelu Sheraton obilježiti završetak uspješne internetske aukcije na kojoj su bivši i sadašnji A reprezentativci prikupljali sredstva za pomoć djeci. Na aukciji su se nudili paketi s potpisanim raritetnim dresovima naših nogometaša, kopačkama, loptama i drugim rekvizitima.

Zaklada Vatreno srce osnovana je nedavno kako bi pomagala djeci. Tako će sva sredstva prikupljena na dražbi biti darovana za zadovoljenje njihovih potreba. Na adresu Zaklade stigle su najrazličitije životne priče pa je na temelju njih napravljen popis prioriteta.

Zavidna brzina prikupljanja novca

Na večeri se očekuju visoki državni dužnosnici, gospodarstvenici i, naravno, reprezentativci. Iako su nogometaši i do sada često pomagali mnogima, među njima i najmlađima, osnivanjem Zaklade odlučili su objediniti akcije i omogućiti što većem broju ugrožene djece pravo na zdravo, bezbrižno i sretno djetinjstvo.

Zaklada Vatreno srceInicijativu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića podržali su odmah gotovo svi igrači hrvatske reprezentacije s Europskog prvenstva 2006. godine. Stručni stožer inicijalno je na račun zaklade uplatio 125 tisuća eura (svaki od igrača i članova stožera po 5000 eura).

Paketi s rekvizitima pojedinih igrača licitirali su se preko internetske stranice www.vatrenosrce.hr. Početna cijena paketa bila je 5000 kuna, a prvu licitaciju dao je izbornik Slaven Bilić koji je za Lovrenov paket ponudio 10.000 kuna.  U nekoliko dana sakupljeno je oko milijun kuna, no to još nije sve. Značajan priljev očekuje se i od večerašnje donatorske večere.