khl-medvescakZagrebački Dom sportova prvu utakmicu ruske hokejaške lige KHL-a u kojoj će se 6. rujna sastati Medveščak i moskovski CSKA dočekat će u novom, osvježenom ruhu koje bi trebalo zadovoljiti standarde što ih je ta najjača eurospka hokejaška liga postavila zagrebačkom klubu.

Radovi na preuređenju “brloga” zagrebačkih Medvjeda u vrijednosti od oko 2,7 milijuna kuna gradskog novca počeli su početkom srpnja, a očekuje se da će biti završeni do prve utakmice početkom rujna.

Promjene u izgledu Ledene dvorane, koje se promatraču doimaju više skromnima nego spektakularnima, rezultat su prve veće obnove Doma sportova u posljednjih 30 godina.

Dimenzije leda smanjene su za po metar po dužini i širini što će odgovorati Medveščaku i njegovim sjevernoameričkim igračima koji igru više baziraju na čvrstoj igri na tijelo i klizanju, za razliku od ruskih koji će na smanjenom klizalištu imati manje prostora za iskazivanje svojih tehničkih prednosti.

Ledena ploha dobila je novu ogradu, kao i nova zaštitna stakla i mreže te klupe za igrače.

Napravljena je posebna soba i video sustav za suce i službena tijela, zatim soba za doping kontrolu koju svaki sportski objekt mora imati po svjetskim standardima.

Dvorana “Zagreb” koja je dosad bila van upotrebe odsad ce imati funkciju sobe za medije.

Novim bojama osvježeni su zidovi i ograde, a postavljena je i montažna rampa za osobe s invaliditetom kojima će gledanje hokeja i ostalih sportskih događaja u Domu sportova ubuduće biti pristupačnije.

Također je obnovljena rasvjeta koja je sada dostatna za prijenos svih događaja iz dvorane u HD formatu što je ponekad bila otežavajuća okolnost za neke događaje poput tenisa i klizanja.

Preuređene su i svlačionice, lože za posebne goste te dio sanitarnih čvorova.

Novinari će u novoj sezoni bit smješeni na montažnoj tribini ispod sektora E.

Postavljeni su i službeni latinični i ćirilčni natpisi u prostorijama Doma sportova na hrvatskom, ruskom i engleskom jeziku.

Dvorana je dobila i suvremeni video nadzor što nije do sada imala.

Veselko Suša iz Holdingove podružnice Upravljanja sportskim objektima, izjavio je kako se ovo uređenje Doma sportova, iako na preporuku KHL-a, radi za sve korisnike dvorane, sportove i klubove.

Bit će to na dobrobit i ostalih hokejskih klubova i nacionalne selekcije, klizača i klizačica, ATP turnira, košarkaša, pa i za potrebe organizacije koncerata te ostalih estradnih i kulturnih događanja, rekao je Suša Hini.

Napominje kako su određeni radovi bili planirani i bez obzira na preporuku KHL-a s obzirom da se dvorana, ako se ne računaju manji zahvati, nije obnavljala gotovo 30 godina.

Dom sportova izgrađen je 1972. i sve do otvaranja Arene na Laništu 2009., sa svojih 6000 sjedećih mjesta u Ledenoj dvorani bio je najveći zatvoreni višenamjenski sportski objekt u Zagrebu.

U njemu su u 41-godišnjoj povijesti održani brojni sportski, estradni, umjetnički, vjerski i društveni događaji – od sajmova dragog kamenja i političkih skupova do vrhunskih košarkaških utakmica, boks mečeva i koncerata svjetskih zvijezda poput Rolling Stonesa.

1 Komentar