Radio 101Iako veći dio zaposlenika i dalje štrajka Radio 101 popodne je ponovno pokrenuo program nakon jednodnevna puštanja džinglova. Trenutačno radi 15-tak zaposlenika u glazbenoj redakciji i informativnom programu, javlja Hina.

Štrajk je započeo jučer jer uprava nije radnicima u dogovorenom roku isplatila plaće za lipanj, srpanj i kolovoz. Prestalo je raditi 28 od 35 stalno zaposlenih i 10-ak honoraraca. Skupština Radija 101 sinoć je većinom glasova (60 posto) poduprla direktora Dragu Perića čiju je ostavku zatražilo 19 od 78 suvlasnika te odlučila za 15 dana održati novu skupštinu na kojoj bi se trebalo odlučiti o sudbini “Stojedinice”, to jest hoće li se dokapitalizirati ili će u stečaj.

Perić je izjavio za Hinu kako postoji više zainteresiranih mogućih ulagača, no nije želio otkriti o kome je riječ.

Potporu štrajkašima i njihovim zahtjevima danas je dalo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) koje upozorava kako je vrlo važno sačuvati “Stojedinicu” jer je riječ o kultnom radiju koji je imao i ima goleme zasluge u promicanju bitnih demokratskih vrijednosti u hrvatskom društvu.

Radio 101 je prije nekoliko dana na zahtjev jednog zaposlenika, ujedno i vjerovnika, dobio privremenoga stečajnog upravitelja koji bi trebao utvrditi postoje li uvjeti za pokretanje stečaja ili pak za nastavak rada.