bespovratni zajam (Foto: Instant kredit)Sreća nije sreća, ako je ne podijelimo s drugima. Vođeni tom mišlju, Instant Kredit razveselio je uoči Božića pet obitelji kojima je potrebna pomoć. Nije bilo lako odabrati između nekoliko stotina e-mailova, jer mnogi su bili zainteresirani za bespovratni zajam od 1000 kuna, možda naizgled malu pomoć no dobitnicima itekako bitnu.

Bespovratni zajam u iznosu od 1000 kuna našao je put do obitelji Miroslava Kolaka, vrijednog 39-godišnjaka, koji je prije nekoliko mjeseci saznao da boluje od karcinoma pluća. Nenavikao da se drugi brinu za njega, gospodin Miroslav nemalo se iznenadio saznavši kako će upravo njegova obitelj dobiti dar, a za što je najzaslužnija njegova sestra koja je svojim e-mailom i upozorila na situaciju u kojoj se nalazi njen brat.

– U današnje vrijeme teško je očekivati pomoć i od najbližih i ne mogu vam opisati kako me iznenadio vaš poziv,- kazao je Miroslav Kolak prilikom primopredaje bespovratnog zajma.

Osim posjeta obitelji Kolak u Rijeci, Instant Kreditov tim obišao je i obitelj Andreje Hundić u Zagrebu. Riječ je o samohranoj majci dvoje djece koja se hrabro bori kroz život kako bi svojim potomcima, od kojih je jedno dijete 100-postotni invalid, omogućila što bolji život.

Na popisu za bespovratni zajam bila je i obitelj Milke Maljevac, jedne od mnogih građanki koja mjesecima uzaludno očekuje plaću sjedeći u uredu u kojem, unatoč debelom minusu na termometru, nema  grijanja.

Otac bez plaće, djeca odlikaši

– Posebno nas je dirnula priča obitelji Snježane Žutelija, ponosne majke osmero djece od kojih su svi redom odlikaši, osim najmlađeg koji još ne ide u školu. Nažalost, jedino je otac zaposlen, iako za svoj rad od kolovoza nije dobio plaću pa ti odlikaši obitelji Žutelija mogu samo sanjati o fakultetskom obrazovanju – kazala je Maja Jurišić, glasnogovornica Instant Kredita.

bespovratni zajam (Foto: Instant kredit)

Posljednji zajam otišao je u Oriovac, malo slavonsko mjesto, u kojem se tročlana obitelj Tomić smjestila prije nekoliko godina napustivši trbuhom za kruhom rodnu Bosnu i Hercegovinu. Unatoč preseljenju, otac Luka nije uspio pronaći posao, a nedugo nakon toga preminula je majka ostavivši iza sebe dvojicu dječaka.

– Hvala vam od sveg srca. Bog vam vratio stostruko – rekao je Luka Tomić primivši 1000 kuna bespovratnog zajma Instant Kredita.

O temi još pročitajte: Pomozite nam podijeliti 5000 kuna siromašnim obiteljima