Zagrebačka policija riješila je smrtne slučajeve koji su posljednjih mjeseci uznemirili javnost. Truplo nepoznate mlađe osobe pronađene u Maksimiru 25. rujna je identificirano. Riječ je o 18-godišnjakinji kojoj je pozlilo zbog uzimanja metadona koji joj je dao 25-godišnjak, a zatim ju je ostavio u životnoj opasnosti.

Nakon što joj je dao metadon 25-godišnjak uopće nije ni pokušao pomoći djevojci te je ona zbog toga umrla, priopćili su iz policije. Alkaloid je dobila u nekoliko navrata u nepoznatim količinama. Kako bi sakrio tragove mladić je truplo stavio u metalni ormar u privremeno napuštenom objektu u Ulici Ivana Trnskog.

Pod sumnjom za zloporabu opojnih droga i nepružanje pomoći 18-godišnjakinji policija je 25-godišnjaka odvela u istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu.

Radnici umrli zbog loše ventilacije

Portun Ferum (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Za trovanje dvojice zaposlenika tvrtke Portun Ferum iz Priobalne ulice sredinom rujna kriv je neispravno montiran ventilacijski sustav.  Bez ovlaštenja postavila ga je samoborska tvrtka TTI, čijeg je 60-godišnjeg pomoćnika tehničkog direktora J. H. policija kazneno prijavila zbog dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. Protivno pravilima struke nije predvidio utjecaj okoliša.

Ventilacija je postavljena na nedovoljnu visinu od šahtova oborinske kanalizacije, zbog čega se koncentracija ugljičnog dioksida, nakon naglog porasta vodostaja Save, u podrumu povećala do kritične razine.