Na Otoku Trešnjevka poznatog zagrebačkog jezera otvoreno je igralište za djecu s poteškoćama u razvoju. Igralište su otvorili direktor McDonald’sa Hrvatska Pavel Pavliček i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, a otvorenje su svojim dolaskom podržali i predstavnici lokalnih udruga i njihovi štićenici te predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Damir Martin, veslački olimpijac, osvajač zlatne i srebrne olimpijske medalje i aktualni dopredsjednik HOO-a.

S lijeva na desno - Damir Martin, dopredsjednik HOO, direktor McDonald'sa Pavel Pavliček, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić

 

Nove sprave na igralištu omogućio je McDonald’s Hrvatska u sklopu trećeg izdanja projekta „Za naš ljepši kvart“, koji se provodi u suradnji s lokalnim vlastima u sveukupno 11 hrvatskih gradova.

U sklopu posljednjeg izdanja projekta „Za naš ljepši kvart“ građani Zagreba su tijekom prošle godine glasovanjem u McDonald’sovim restoranima od tri ponuđena projekta odabrali uređenje igrališta za djecu s poteškoćama u razvoju na Otoku Trešnjevka na Jarunu. Posebnost projekta je upravo što realizirane sadržaje u lokalnim zajednicama odabiru sami građani budući da oni najbolje znaju što je važno za podizanje kvalitete života u njihovom gradu. Tako je igralište na Jarunu sada opremljeno igralom s prilaznim rampama za lakši i sigurniji prilaz korisnika, a sve sprave dizajnirane su tako da omogućavaju sigurnu interakciju uz pomaganje razvoja motoričkih sposobnosti.