Foto: PRESSUoči utakmice s bečkom Austrijom u Dinamu je održana konferencija za novinare s trenerom Krunoslavom Jurčićem, te igračima Josipom Šimunićem i Ivom Pintom. Utakmica četvrtog pretkola Lige prvaka izazvala je velik interes i već prvog dana prodano je 15 tisuća ulaznica.

”Ulazak u Ligu prvaka bio bi šlag na torti. Radil smo naporno, teško, i ovo nam je šansa da taj rad naplatimo. Meni kao treneru ovo je lagana utakmica, barem što se pripreme tiče. Puno mi je teže pripremati i motivirati igrače za neku lakšu utakmicu, ovdje su svi sami po sebi motivirani” rekao je trener Jurčić, nastavivši o sastavu ekipe.

[infopunkt 7056 2]

”Što se sastava tiče sastava, samo Bakary Sare ne konkurira za sastav. Sammira ćemo koristiti, puno je veća šansa da će naknadno ući” rekao je Jurčić. Trener Dinama ne podcjenjuje momčad predvođenu hrvatskim trenerom Nenadom Bjelicom.

”Austrija je odlična momčad, vrlo su organizirani i imaju svojih kvaliteta. Moramo im se suprotstavit, dat ćemo sve od sebe. Svaki igrač dat će sve od sebe” poručio je Jurčić, koji od protivničke momčadi izdvaja Grüwalda .

[infopunkt 7056 3]

Za kraj, trener modrih osvrnuo se i na navijače.

”Imamo dobar odnos s navijačima, događaju se spontane stvari, oni reagiraju na dobar potez. Nije to kazališna publika, a nadam se da će i sutra biti fenomenalna atmosfera” kazao je Jurćić.

Portugalac Pinto istaknuo je kako ga veseli što ima priliku s Dinamom ući u Ligu prvaka, a posebno mu laska titula najboljeg Dinamovog braniča.

”Želim pomoći momčadi, uvijek mogu igrati i bolje od ovog i nadam se da ću klubu biti od koristi” rekao je na konferenciji.

[infopunkt 7056 6]

Kapetan Josip Šimunić oporavio se od ozljede,premda još uvijek trpi bolove.

”Imam bolove, ali puno je bolje. Mogu ja igrati i s bolovima, nije mi to problem. Nema podcjenjivanja, pogotovo ne momčadi iz Beča koja ima dobre rezultate. Naš cilj je Liga prvaka i to želimo ostvariti” rekao je Šimunić, koji je uputio i apel navijačima:

”Kao kapetan, volio bih da svi dođu na stadion i da nas podržavaju jer smo tako bolji. Klub je imao problema jer neki navijači vrijeđaju, ali ja molim sve koji to rade da nas sutra podrže i gurnu prema Ligi prvaka” poručio je Šimunić.

[infopunkt 7056 4]

Na temu navijačkih izgreda nadovezao se i generalni direktor kluba Tomislav Svetina.

”Svi ste se pitali je li istina da je Uefa protiv nas pokrenula disciplinski postupak. Ja vam mogu potvrditi da jest. Protiv nas je pokrenut disciplinski postupak i prijeti nam sankcija. Postoji mogućnost da nas izbace iz Lige prvaka, da ju igrački izborimo, ali da nas onda huligani izbace” upozorio je Svetina, dodavši kako se klub kontinuirano kažnjava zbog 340 evidentiranih huligana.

[infopunkt 7056 8]

[infopunkt 7056 9]

Infopunkt.tv

1 Komentar