ilustracijaJeste li se pripremili za digitalni televizijski signal? Sutra, 5. listopada, u 12,35 sati, završit će se proces prelaska na digitalno emitiranje televizijskih programa.

Emitiranje analognih televizijski programa prestat će za području Grada Zagreba, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije, odnosno u digitalnoj regiji D4, te će se program nacionalnih nakladnika od 12,35 sati emitirati isključivo digitalnim putem na kanalima K-25 (MUX A) i K-48 (MUX B).

Građanima u digitalnoj regiji D4 na raspolaganju je Pozivni centar Vlade za pomoć u prelasku na digitalnu televiziju. Besplatni telefon 0800/11-20-11 možemo zvati radnim danom od 8 do 21 sat, a u noći 5. na 6. listopada centar će raditi cijelu noć.

Građani koji nisu u mogućnosti samostalno spojiti digitalne prijamnike i ugoditi televizijske kanale putem daljinskog upravljača mogu se putem besplatnog broja telefona prijaviti za sudjelovanje u akciji Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku “DTV za sve”.

Riječ je o akciji u kojoj sudjeluju studenti koji dolaze kućama, prije svega starijim osobama te osobama s invaliditetom, i pružaju besplatnu pomoć pri spajanju opreme potrebne za prijam digitalnog signala u njihovom domu. Akcija će se u digitalnoj regiji D4 odvijati od 1. do 10. listopada u suradnji sa studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, Metalurškog fakulteta iz Siska i Veleučilišta u Karlovcu..