naslovnica knjige Je li to sveLjeto je idealno vrijeme za opuštanje, odmor i – poeziju. Ovoga puta podsjećamo na zbirku pjesama Drage Glamuzine “Je li to sve” objavljenu u V.B.Z.-u 2009. godine, svježu i lijepu kao što su to predjeli Dalmatinske zagore, a opet nekako blisku.

“Stihovno bilježeći ponekad dramatične, ponekad posve uobičajene fragmente iz obiteljske svakodnevice (najčešće na relaciji: otac – sin, suprug – supruga), autor stalno miješa dnevno i oduhovljeno, što podcrtava neke nove smjerove njegova poetskog nacrta, ostajući dakako i dalje vjeran strategiji koju uglavnom prepoznajemo kao jednu od inačica lirske neoegzistencije. Nova/stara poetska mašta Drage Glamuzine pritom neslučajno računa na ritmizirano uvećavanje doslovnosti i precizne konstatacije da bi, gotovo u pravilu, sazidala kompleksnu zbilju teksta-svijeta.” (iz recenzije)

Glamuzina je (kao i Tin Ujević) rođen u Vrgorcu. Diplomirao je komparativnu književnost i filozofiju u Zagrebu, radio je kao novinar u Vjesniku i urednik u Nacionalu. U izdavačkoj kući Profil potom radi posao urednika, a jedan je od izdavača i programski direktor Zagrebačkog sajma knjiga. dobitnik je i više nagrada, a pjesme su mu uvrštene u desetak antologija suvremenog hrvatskog pjesništva.

Nekoliko pjesama možete pročitati i u PDF-u ali to, naravno, nije sve.

Je li to sve . pdf (193kb)

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!
Online-Zagreb.hr i V.B.Z. daruju primjerak knjige  Drage Glamuzine “Je li to sve”.
Kako biste osvojili knjigu potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Glamuzina_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje:
Vrgorac je rodno mjesto Drage Glamuzine, ali i još jednog poznatog pjesnika. Kojeg?
Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u, broj mobitela i adresu stanovanja.
Vaše prijave primamo do 25. kolovoza kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti ime dobitnika.
Sretno! :-)
DOBITNIK
Knjigu je osvojio RUDI DOLIĆ. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade primit će na e-mail.
Odgovor na nagradno pitanje glasi: Tina Ujevića.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here