Početna _playlist Darujemo ulaznice za odličan film “U boljem svijetu”

Darujemo ulaznice za odličan film “U boljem svijetu”

iz filma U boljem svijetuFilm danske redateljice Susanne Bier “U boljem svijetu” nedavno je osvojio Oscara i  Zlatni globus za najbolji strani film, a od sutra se počinje prikazivati i u našim kinima. Drama hvaljene redateljice istražuje ograničenja s kojima se susrećemo pokušavajući kontrolirati naše društvo kao i naše privatne živote. Propituje je li naša “napredna” kultura model boljeg svijeta ili ispod površine naše civilizacije vreba posvemašnja zbrka proizašla iz bezakonja te jesmo li imuni na kaos ili pak manevriramo na granici nereda.

Anton je doktor koji privremeno napušta svoj idilični danski gradić i odlazi na rad u afrički izbjeglički centar. U ta dva potpuno različita svijeta on i njegova obitelj suočeni su s konfliktima koji dovode do preteških odluka koje moraju donijeti…

Susanne Bier godinama gradi karijeru uspješne filmašice. Njezin film “Nakon vjenčanja” (2006.) bio je nominiran za Oskara i hit je bio i “Stvari koje smo izgubili u požaru” snimljen u američkoj produkciji s Halle Berry i Bencijom Del Torom. Švedsko-danski “Freud napušta kuću” iz 1990. godine pobrao je međunarodne hvalospjeve, kao i dansko-švedsko-portugalski “Obiteljska posla” iz 1993. godine.

O posljednjem djelu “U boljem svijetu” kritičari su napisali:

“Moćno, intenzivno, pametan film koji ne smijete propustiti.” (Paul Byrnes iz Sydney Morning Heralda)

“Savršeno funkcionalna drama sa sjajnim ulogama, divnim vizualima, dirljivom glazbom, i više nego jednim razlogom za Oscara.” (John Anderson iz Wall Street Journala).

[youtube r2d528Nh-Kw nolink]

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i Discovery poklanjaju vam 1×2 ulaznice za film “U boljem svijetu” koji od 20. travnja igra u CineStaru u Avenue Mallu.

Kako biste osvojili ulaznice, potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Bier_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje:

Je li film osvojio nagrade Oscar i Zlatni globus?

Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 26. travnja, a dobitnika ćemo na ovoj istoj stranici objaviti 27. travnja.

Sretno! :-)

DOBITNICa

Dvije ulaznice za film “U boljem svijetu” osvojila je: Martina Sudar. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade primit će na e-mail.

Odgovor na nagradno pitanje glasi: DA.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here