naslovnica knjige Leteći sag za BagdadTrogodišnja Zahra i samo nekoliko mjeseci stara Hawra jedine su od svoje obitelji preživjele zračni napad na Bagdadu 2003. U udaru projektila u njihov automobil poginuli su njihovi roditelji i petoro braće i sestara.

Potaknuta vlastitom nemogućnošću da zatrudni, nagrađivana ratna dopisnica Hala Jaber bila je odlučna učiniti sve što može kako bi im pomogla. Doputovavši u ratom zahvaćeni Irak kao izvjestiteljica za Sunday Timesa, posljednje što je očekivala bilo je kako će se ondje posvetiti nastojanjima da spasi dvije malene djevojčice koje su izgubile sve. Ali ono što se dogodilo govori nam mnogo više o tom sukobu nego što bi ijedno novinsko izvješće ikad moglo.

Kao Libanonka i muslimanka te zaposlenica londonskih novina, Hala je u položaju koji joj omogućuje bolje razumijevanje dvaju veoma različitih svjetova. Rezultat tog pokušaja je knjiga, ali i brojne nagrade za novinarski rad. Više o autorici  na www.halajaber.com.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i Naklada Ljevak poklanjaju vam primjerak knjige Hale Jaber “Leteći sag za Bagdad”.

Kako biste osvojili knjigu, potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Bagdad_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje: Je li autorica u Irak došla s namjerom da napiše roman? Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 1. studenog kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti sretnog dobitnika.

Sretno! :-)

DOBITNICA

Knjigu “Leteći sag za Bagdad” osvojila je Helena Cikojević. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade primit će e-mailom.

Odgovor na nagradno pitanje glasi: NE.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here