naslovnica knjige Megastore HrvatskaDugogodišnji kolumnist i uvodničar, a od proljeća i glavni urednik Novog lista Branko Mijić autor je tekstova objavljenih u knjizi “Megastore Hrvatska”. Riječ je o zbirci kolumni u kojima radi ono što bi novinari uvijek i trebali – govori o biti problema ili kako se to popularno kaže “cilja ravno u glavu”. VBZ je napravio izbor iz bogatstva materijala sugerirajući čitateljima kako je riječ o džungli u zemlji koja prolazi kroz fazu predmodernog društva.

Kako je Mijić sam rekao u povodu predstavljanja knjige, inspiracije mu nije nedostajalo pa se i zahvalio Ivi Sanaderu, Branimiru Glavašu, Ivici Račanu, Stjepanu Mesiću i svim hrvatskim vladama i ministrima koji su mu omogućili da relativno lako zarađuje za egzistenciju. Veliku ulogu u nastajanju knjige imao je Novi list, redakcija i kolege bez kojih rezultat sigurno ne bi bio tako dobar kao što jest. Jer Mijić se u pisanju ne oslanja na insiderske informacije, već puno više na vlastitu pamet.

Kroz četrdesetak redaka o našoj svakodnevici, čitatelj će saznati i štošta o Sofoklu i Antigoni, Henryju Milleru ili Hugenotima, Himmleru i Katarini Medici, Josipu Brozu, Sizifu, Papi Benediktu XVI, Platonu ili Urlike Meinhof… Znanje Branka Mijića prirodna je, usputna, sasvim ležerna i, reklo bi se, očekivana činjenica (…), ističe nakladnik VBZ.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i VBZ poklanjaju vam primjerak knjige Branka Mijića “Megastore Hrvatska”.

Kako biste osvojili knjigu, potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Megastore_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje: Navedite tri suvremenika ili povijesne ličnosti koje Mijić spominje u svojim kolumnama? Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 6. rujna kada ćemo objaviti sretne dobitnike.

Sretno! :-)

DOBITNIK

Knjigu “Megastore Hrvatska” osvojila je Rea Lujić. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade primit će e-mailom. Odgovor na nagradno pitanje dao je uistinu brojne mogućnosti za kombinacije, a neka od imena su spomenuta na ovoj stranici.

Svima ostalima koji su sudjelovali želimo više sreće u nekoj od narednih nagradnih igara.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here