naslovnica knjige Kazaljke oko očiju“Kazaljke oko očiju” zbirka je pjesama Branislava Glumca uz koju će vaš odmor dobiti potpuno drugačiji smisao. Tonko Maroević napisao kao kako je donekle je izdvojena iz dosadašnjega niza recentnih Glumčevih zbirki uvećanom sklonošću za cikličko povezivanje.

“Istina, i u prethodećoj knjizi “Ljekarna od vremena” bilo je nekoliko ulančanih poetskih emanacija, grupiranih tematski oko “Parka”, “Pitanja” i “Obračuna”, ali unutar najnovijih korica imat ćemo gotovo sustavnu rječničko-gramatičku ili enciklopedijsko-leksikonsku organizaciju oko pojmova kao što su “Dani”, “Brojevi”, “Imenice”, “Glagoli” i “Jezik”, s time da je svaki od tih ciklusa poseban po svojim tehničkim, izvedbenim premisama. Osim toga, imamo uvodnu, intonativnu rukovet pjesama nazvanu “Da bjesmo…”, izrazito upitnu i kondicionalnu u svojoj razigranoj i stoičkoj pomirenosti sa sudbinom, a tu je i svojevrsni auftakt poetskog stručka naslovljenog ‘dan šesti’, u kojemu je parabola dnevnog protoka (od praskozorja do duboke noći) kroz šest taktova uspoređena s amplitudom čovjekova životnog toka (od djetinjstva do starosti i predsmrća)…” (Tonko Maroević)

Zbirku pjesama autora “Zagrepčanke” izdao je V.B.Z., a uz malo sreće primjerak može biti u vašoj biblioteci. Bit će vam uvijek na dohvat ruke, u trenucima koji se mogu izraziti jedino stihovima.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!
Online-Zagreb.hr i V.B.Z. daruju primjerak knjige Branislava Glumca “Kazaljke oko očiju”.
Kako biste osvojili primjerak knjige potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Kazaljke_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje:
Je li Branislav Glumac autor bestselera “Zagrepčanka”?
Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u, broj mobitela i adresu stanovanja.
Vaše prijave primamo do 16. kolovoza kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti ime dobitnika.
Sretno! :-)
DOBITNICA
U poeziji Branislava Glumca uživat će besplatno INES OBRADOVIĆ. Čestitamo joj na osvojenoj knjizi. Informaciju o preuzimanju nagrade primit će na e-mail.
Odgovor na nagradno pitanje glasi: da.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here