naslovnica knjige Wolf HallWolf Hall spisateljice Hilary Mantel uzbudljiv je, dinamičan, maestralno napisan povijesni roman smješten u tudorsku Englesku, u vrijeme vladavine kontroverznoga kralja Henrika VIII. Dobitnik je nagrade Booker za najbolji roman u 2009. godini.

Donoseći istovremeno, kroz fikcionalnu biografiju državnika Thomasa Cromwella, prvog grofa od Essexa, snažan i opčinjujuć bildungs-narativ, detaljan prikaz dvorskih intriga kao i svakodnevnog života širokih slojeva te dojmljivo skicirani okvir “velike”, političke povijesti onodobne Europe, Wolf Hall je vjerojatno najkompletniji, vrhunski roman epohe; najbolji dokaz da je žanr još uvijek itekako živ, suvremen i uzbudljiv.

Engleska prve polovine šesnaestog stoljeća zemlja je visoke kulture i velikih renesansnih umova, ali i država koju tresu ratovi, bolesti i politička previranja, a bliži joj se i vjerski raskol: zbog nekonvencionalne Henrikove ženidbene politike engleska crkva odvaja se od Rima, a prijete i ozbiljne vanjskopolitičke posljedice.

Meštar Cromwell, nekada kovački sin, vuče sve konce; pomno nadzire kraljeve romanse. Nemoguće je predvidjeti gdje će njegove spletke u ime Engleske odvesti kraljevstvo, ali i čitatelja…

Knjigu je ove godine objavio V.B.Z. u biblioteci Ambrozija. Cijena joj je 199 kn, a netko od sretnika s Online-Zagreb.hr imat će u kućnoj bibiloteci besplatno.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!
Online-Zagreb.hr
i V.B.Z. daruju primjerak knjige Hilary Mantel “Wolf Hall”.
Kako biste osvojili jednu od knjiga potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Wolf_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje:
Je li roman Wolf Hall osvojio nagradu Booker?
Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u, broj mobitela i adresu stanovanja.
Vaše prijave primamo do 18. kolovoz kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti ime dobitnika.
Sretno! :-)
DOBITNICA
Knjigu je osvojila TANJA BANIĆ. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade primit će na e-mail.
Odgovor na nagradno pitanje glasi: da.

2 Komentari

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here