naslovnica knjige Megastore HrvatskaIzdavačka kuća VBZ sutra će, 24. ožujka u Novinarskom domu predstaviti knjigu kolumni Megastore Hrvatska Branka Mijića , vodećeg kritičara hrvatske društvene zbilje. Kako ističe izdavač Mijićevo novinarstvo je stav bez ostatka i pardona, puna hrabrih pa i čudnih predviđanja što se najčešće ostvaruju. Njegova je priča iznad pukog lamentiranja i ispraznog teoretiziranja. Uz to nemoguće je ne uočiti njegovo zavidno obrazovanje i umijeće lijepog pisanja.

O knjizi će uz autora govoriti Predrag Lucić, Slavica Mrkić Modrić i Ervin Jahić. Promocija počinje u 18 sati u Perkovčevoj 2 i svi su pozvani.

Posljednji događaji u našem malom medijskom svijetu također pokazuju koliko su kritike Branka Mijića opravdane. Novinari nisu pošteđeni ničega s čime je suočeno cijelo društvo – loše odluke i nesposobni vođe odveli su primjerice Radio 101 u stečaj i s dugovima iz kojih ne može isplivati ovih se dana prodaje. Ili štrajk u Večernjem listu koji je dijelom i posljedica dvostrukih kriterija koje Styria kao vlasnik ima u Austriji i Hrvatskoj.

Sve takve i slične primjere odavno je prepoznao Branko Mijić čije su se kolumne pozabavile i Bushom i Palestincima, Bosnom i Mladićem, Slovenijom i naročito crkvom mimo Boga, homoseksualcima kao pravom i bjelosvjetskim diktatorima kao mentalitetom, Jasenovcem, penzionerima, talibanima i amebama…

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i VBZ poklanjaju 3 primjerka knjige Branka Mijića “Megastore Hrvatska”.

Kako biste osvojili knjigu, potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Megastore_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje:

Je li Branko Mijić kritičar društvene zbilje?

Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 30. ožujka kada ćemo objaviti sretne dobitnike.

Sretno! :-)

DOBITNICI

Knjige su osvojili Danica Vdović, Milan Križanec i Ante Čabraja. Čestitamo. Informaciju o preuzimanju nagrade primili su na e-mail.

Odgovor na nagradno pitanje glasi: da.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here