Povodom otvorenja jedinstvenog regionalnog poker natjecanja “Eureka Poker Tour” održan je humanitarni poker turnir kako bi se prikupio novac za Zakladu hrvatskih športaša koja potpomaže sportaše slabijeg zdravstvenog ili ekonomskog statusa. Golden Sun Casino ugostio je brojne hrvatske sportaše koji su  na humanitarnom turniru okušali svoje znanje i vještinu sportske poker igre. Gordan Giriček, Zoran Primorac, Gordan Kožulj, Danira Bilić i Saša Imprić borili su se za naslov najboljeg poker sportaša, a PokerStarsovu vrijednu donaciju od 50.000 kuna, Zakladi hrvatskih športaša predao je Chris Moneymaker.

U skladu s misijom Hrvatskog kluba olimpijaca, PokerStars je okupio hrvatske sportaše koji su ovom prilikom pozvali sve društvene skupine na maksimalnu skrb o sportašima, suradnju u unapređenju hrvatskog športa te uključivanje u unapređivanje športske etike, “fair playa” i nenasilja.

sudionici humanitarnog poker turnira

Na humanitarnom turniru zaigrao je i poseban gost Eureka turnira Chris Moneymaker, PokerStars Team Pro i pobjednik 2003 World Series of Poker koji  je tijekom održavanja Eureka Poker Toura dostupan i za intervjue.

O Chrisu Moneymakeru

Priča o Chrisu Moneymakeru jedna je od najpoznatijih u svijetu pokera. Dok je radio kao računovođa, Moneymaker je u svoje slobodno vrijeme igrao online poker. Uplatio je 39 dolara 2003. godine za PokerStarsov kvalifikacijski turnir i pobijedio. Na taj način osigurao je mjesto na većem kvalifikacijskom turniru na kojemu je dobio priliku osvojiti ulaznicu za World Series Main Event. Moneymaker je osvojio i ovaj turnir i našao se na putu za Las Vegas gdje će odigrati svoj prvi poker turnir uživo. Protivno svim očekivanjima, Moneymaker je dogurao do finalnog stola najveće svjetske poker manifestacije, ali se niti tu nije zaustavio. Osvojio je zlatnu narukvicu i prvu nagradu turnira u iznosu od 2.500.000 američkih dolara. Nakon ovog nevjerojatnog uspjeha, Moneymaker je postao uzor i inspiracija tisućama igrača pokera diljem svijeta dokazavši kako i pokeraši koji nisu profesionalci mogu zaigrati i osvojiti velike svjetske turnire uživo.

Hana Šoljan na Eureka Ladies Championship
Eureka Poker Tour Zagreb počinje danas i traje do 27. kolovoza. Glavni događaj prati i niz drugih među kojima će posebno zanimljiv biti „ladies only“ Eureka Ladies Championship. Na jedinom Ladies Championship event-u u ovoj sezoni Eureke, očekuje se  i sudjelovanje igračica iz inozemstva, ali i domaćih igračica poput poznate hrvatska poker dame Hane Šoljan.
Raspored turnira pogledajte na linku: http://www.eurekapokertour.com/tournaments/croatia/

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here