Šarmantni Le Bistro hotela Esplanade poziva goste da od 24. veljače pa sve do 20. ožujka 2017. uživaju u Danima rižota uz selekciju vina Franković koja će biti u posebnoj promotivnoj ponudi. Chef Ana Grgić pripremila je niz primamljivih kombinacija ovog omiljenog jela fine, mirisne i kremaste teksture.

Ana Grgić, rižoto2

U ponudi se tako nalazi rižoto s bučom i hrskavim pršutom, potom s burratom, prahom od rajčica i gelom od bosiljka, zatim onaj s dimljenim lososom i sušenim komoračem, slasni rižoto s dimljenim škampima i prahom od citrusa, a tu je i fini rižoto s portom, kremom od guščje jetre i ribizla te orzoto (rižoto od ječma) s puževima i kremom od peršina.

Ana Grgić, rižoto3

Anin rižoto u prestižnom vodiču Guida Gallo

Povod ovoj kremastoj talijanskoj promociji je i činjenica da je rižoto chefa Ane Grgić ponovno uvršten među stotinu najboljih svjetskih rižota prema novom vodiču Guida Gallo kojeg je izdao Riso Gallo za 2016. godinu. Naime, u čast ovog tradicionalnog jela i simbola Italije, Riso Gallo otisnuo je posebno 10. izdanje vodiča i tako obilježio veliku 160. obljetnicu kompanije – najpoznatijeg proizvođača vrhunske riže u svijetu.

IMG_0178

Knjiga objedinjuje zbirku najboljih rižota vrhunskih talijanskih i inozemnih chefova, a među njima se već drugi put našla i šefica kuhinje hotela Esplanade, Ana Grgić čiji je rižoto pohvalio i Princ Charles prilikom boravka u Zagrebu. Knjiga sadrži zbirku od 117 originalnih recepata za pripremu rižota koje su kreirali vrhunski svjetski restorani. U povodu ove velike proslave Ana je na poziv organizatora, kompanije Riso Gallo, nedavno bila pozvana da u Milanskoj Skali sudjeluje na glamuroznom predstavljanju ovog tradicionalnog vodiča, što je ujedno bila i jedinstvena prilika za druženje se s brojnim vrhunskim chefovima iz cijelog svijeta.

Tijekom trajanja promocije knjigu je moguće prelistati u Le Bistrou i preuzeti neke od kreativnih recepata za pripremu ovog omiljenog jela.